Home Noord-Holland Amsterdam Amsterdam – Getuigen gezocht van explosie Kleine Gartmanplantsoen

Amsterdam – Getuigen gezocht van explosie Kleine Gartmanplantsoen

Getuigen gezocht van explosie Kleine Gartmanplantsoen Horecagelegenheid vernield In de nacht van zondag 7 op maandag 8 augustus 2022 moest een horecagelegenheid in het uitgaanscentrum van Amsterdam het ontgelden. Met een explosief voorwerp werd de voordeur en portiek compleet verwoest. De politie doet onderzoek naar het motief en degenen die verantwoordelijk zijn voor de explosie. Het onderzoeksteam schakelt daarbij de hulp van het publiek in.

Harde knal
Omstreeks 04.20 uur schrikt de buurt wakker van een harde knal. Het uitgaansleven is dan nog volop gaande en meerdere mensen begeven zich op en nabij het Leidseplein. Ter hoogte van de tramhalte zien meerdere mensen een duo rennen in de richting van de Melkweg, gevolgd door een harde knal. Meerdere mensen bellen 112. Eenmaal ter plaatse zet de politie een deel van het uitgaansgebied af en laat een explosieven-expert ter plaatse komen.  

Getuigenoproep
De twee verdachten komen voorafgaand aan de explosie uit de richting van de Zieseniskade. Ze rennen kort daarna de Lijnbaansgracht op. Één verdachte heeft een donker getinte huidskleur, draagt op dat moment een grijs-turquoise bomberjack of trainingspak en heeft mogelijk lange dreadlocks. De andere man heeft een donker getinte huidskleur.

 

Contact

Zijn er mensen die die nacht rond 04.20 uur iets opvallends hebben gezien of gehoord? Of heeft iemand zelfs het duo ergens zien rennen? Neem dan contact met ons op. Dat kan via het tipformulier op politie.nl of telefonisch via 0900-8844. Anoniem kunt u melding doen via 0800-7000. Ook eventuele camerabeelden, bijvoorbeeld van geparkeerde auto’s of Ring-deurbellen in de buurt, ontvangen we graag. Deze beelden kunt u eventueel uploaden via onderstaand tipformulier.

Laad meer Amsterdam
Reageren niet mogelijk

Bekijk ook

Purmerend – Man overleden na schietincident Purmerend, andere man zwaargewond

Bij het treinstation van Purmerend aan de Stationsweg heeft maandag 12 februari rond 20.05…