Home Noord-Holland Amsterdam Gezocht – Poging straatroof Amstelveenseweg

Gezocht – Poging straatroof Amstelveenseweg

Serie-straatrover op straat aangehouden De politie heeft woensdag 22 april 2020 een 22-jarige man aangehouden die verdacht wordt van negen straatroven op meerdere locaties in Amsterdam West en Amsterdam Zuid. Deze straatroven, met uitsluitend vrouwelijke slachtoffers, vonden al sinds begin februari plaats. Uit de verklaringen van slachtoffers ontstaat het beeld van een verdachte die zijn vrouwelijke slachtoffers van achteren benadert om vervolgens met kracht de handtas uit hun handen cq. van hun schouder te trekken en hard weg te fietsen. Bij een aantal van deze diefstallen met geweld bevond de verdachte zich op een donkerkleurige fiets voorzien van een rieten mand. In een aantal gevallen was de fiets voorzien van krantentassen. Op 10 april 2020 zijn de beelden van een poging straatroof op de Amstelveenseweg in het opsporingsprogramma Bureau 020 van AT5 getoond. Rechercheurs kregen dankzij aanvullende aangiftes en camerabeelden een vinger achter het onderzoek en wisten achter de identiteit te komen van de verdachte. Hij werd opgespoord en woensdag 22 april op de Rooseveltlaan aangehouden. In de woning van de verdachte troffen agenten meerdere van diefstal afkomstige goederen. De verdachte zal morgen worden voorgeleid voor in totaal negen straatroven. De recherche doet nog onderzoek naar zijn betrokkenheid bij een serie andere straatroven.

Serie-straatrover op straat aangehouden

De politie heeft woensdag 22 april 2020 een 22-jarige man aangehouden die verdacht wordt van negen straatroven op meerdere locaties in Amsterdam West en Amsterdam Zuid. Deze straatroven, met uitsluitend vrouwelijke slachtoffers, vonden al sinds begin februari plaats. 

Uit de verklaringen van slachtoffers ontstaat het beeld van een verdachte die zijn vrouwelijke slachtoffers van achteren benadert om vervolgens met kracht de handtas uit hun handen cq. van hun schouder te trekken en hard weg te fietsen. Bij een aantal van deze diefstallen met geweld bevond de verdachte zich op een donkerkleurige fiets voorzien van een rieten mand. In een aantal gevallen was de fiets voorzien van krantentassen. Op 10 april 2020 zijn de beelden van een poging straatroof op de Amstelveenseweg in het opsporingsprogramma Bureau 020 van AT5 getoond. 

Rechercheurs kregen dankzij aanvullende aangiftes en camerabeelden een vinger achter het onderzoek en wisten achter de identiteit te komen van de verdachte. Hij werd opgespoord en woensdag 22 april op de Rooseveltlaan aangehouden. In de woning van de verdachte troffen agenten meerdere van diefstal afkomstige goederen. De verdachte zal morgen worden voorgeleid voor in totaal negen straatroven. De recherche doet nog onderzoek naar zijn betrokkenheid bij een serie andere straatroven.

 

Laad meer Amsterdam
Reageren niet mogelijk

Bekijk ook

Amsterdam – Getuigen gezocht van steekincident Amsterdam Oost

Op vrijdagavond 26 november tussen 19.00 uur en 19.30 uur is een 27-jarige Amsterdammer sl…