Home Noord-Holland Amsterdam Amsterdam – Plofkrakers onderuit

Amsterdam – Plofkrakers onderuit

Twee mannen van 19 en 23 jaar zijn zondagochtend 19 april 2020 aangehouden op verdenking van een plofkraak op het Buikslotermeerplein. Zij gingen tijdens hun vlucht met een motorscooter onderuit en zijn na een korte sprint aangehouden. Bij de plofkraak is veel schade aangebracht maar niets buitgemaakt.

De plofkraak vond kort voor 03.30 uur plaats en de daders hadden het vermoedelijk gemunt op een geldafstortkluis van een bank. Na de ontploffing gingen zij er vandoor met een motorscooter. Zij kwamen op het Buikslotermeer ten val met de tweewieler en trachtten te voet weg rennnen. De politie was sneller en vatte hen in de kraag..

De recherche stelt een onderzoek in. De mannen zitten nog vast.

Laad meer Amsterdam
Reageren niet mogelijk

Bekijk ook

Amsterdam – Getuigen gezocht van steekincident Amsterdam Oost

Op vrijdagavond 26 november tussen 19.00 uur en 19.30 uur is een 27-jarige Amsterdammer sl…