Home Noord-Holland Amsterdam Amsterdam – Gezocht – Overval lachgaskoerier Slikkeveerstraat

Amsterdam – Gezocht – Overval lachgaskoerier Slikkeveerstraat

In de nacht van maandag 30 op dinsdag 31 december 2019 overvalt een groep jongens een lachgaskoerier op de Slikkerveerstraat in Amsterdam-Zuidoost. De jongens mishandelen de koerier flink en bestelen hem daarnaast onder bedreiging van een vuurwapen van zijn lachgasflessen én bestelbus. De politie spreekt graag mensen die mogelijk meer informatie hebben over de zaak.

De lachgaskoerier komt die nacht rond 02.00 uur aan op de Slikkerveerstraat. Hij is daar om een bestelling af te leveren. Meestal wordt de koerier buiten al opgewacht door de besteller, maar dat is nu niet het geval. Hij wacht daarom een tijdje en dan verschijnt er toch een jongen die aangeeft zijn bestelling op te komen halen. Samen lopen de twee naar de laadruimte van de bestelbus en de koerier overhandigt de jongen zijn bestelling.

Als de jongen na betaling wegloopt en de koerier weer terug zijn bus in wil gaan, roept de jongen opeens dat hij toch iets anders moet hebben. Opnieuw gaan ze met z’n tweeën naar de laadruimte. Terwijl de koerier een gasfles uit de laadruimte haalt, wordt hij opeens beetgepakt. Iemand grijpt hem in zijn nek en een ander pakt zijn benen. De koerier kan nog zien dat dit twee andere jongens zijn dan de jongen met wie hij eerder zaken heeft gedaan. Een van de jongens geeft hem direct een klap op zijn hoofd met een vuurwapen. Vervolgens gooien ze hem op de grond en slaan en schoppen hard op hem in. Ondertussen hebben drie andere, onbekende jongens zich ook aangesloten. De koerier hoort een paar keer het woord ‘geld’ vallen en roept dat hij zijn geld wil geven, maar voelt dan dat de jongens nu ook met de brandblusser uit zijn eigen bestelbus stevig op hem inslaan. De jongens pakken daarna toch snel zijn geld en andere persoonlijke eigendommen.

Op een gegeven moment rennen de jongens weg en sommigen springen in de bestelbus van de koerier. Hij probeert de jongens nog tegen te houden, maar tevergeefs. De koerier moet toezien hoe deze jongens wegrijden in zijn bestelbus.

Signalementen jongens

De jongens trekken tijdens de mishandeling en overval voortdurend kleding van de koerier over zijn hoofd. Hierdoor kan hij niet goed bekijken hoe de overvallers er precies uit zien. De jongen die bij hem besteld zou hebben, ziet hij later niet meer. De recherche vermoedt dat deze jongen voor het eerste contact en afleiding heeft gezorgd. Zijn signalement:

Jongen 1

 • Man;
 • Lichte huidskleur;
 • Donkerblond haar;
 • Rond de 16 – 18 jaar;
 • Ongeveer 1,75 meter lang;
 • Slank postuur;
 • Droeg een blauwe Canada Goose jas en een joggingsbroek.

De signalementen van de jongens die de koerier daadwerkelijk mishandeld en overvallen hebben:

Jongen 2

 • Man;
 • Donker getinte huidskleur;
 • Rond de 16 – 18 jaar;
 • Fors postuur;
 • Droeg donkere kleding.

Jongen 3

 • Man;
 • Donkere getinte huidskleur.

Jongen 4

 • Man;
 • Donker getinte huidskleur;
 • Rond de 16 – 18 jaar;
 • Ongeveer 1,70 meter lang;
 • Atletisch postuur.

Jongen 5

 • Man;
 • Getinte huidskleur;
 • Kort kroeshaar, blond/oranje geverfd, opgeschoren aan de zijkanten;
 • Rond de 16 – 18 jaar.

Jongen 6

 • Man;
 • Donker getinte huidskleur;
 • Rond de 16 – 18 jaar. 

Onderzoek: brandblusser en bestelbus
De politie doet uiteraard onderzoek naar deze gewelddadige overval. Agenten troffen vlak na de melding van het incident ter plaatse de brandblusser uit de bestelbus aan. De bestelbus zelf wordt later die nacht teruggevonden op de Valbrugdreef in Amsterdam-Zuidoost. Beide worden door experts van Forensische Opsporing onderzocht op eventuele sporen. Het onderzoeksteam hoopt daarnaast ook meer informatie te krijgen over de zaak van eventuele getuigen en/of anderen.

Laad meer Amsterdam
Reageren niet mogelijk

Bekijk ook

Amsterdam – Overval op supermarkt Bijlmerplein; politie zoekt getuigen

Een supermarkt aan het Bijlmerplein is vrijdagavond overvallen door gewapende man. Er is n…