Home Noord-Holland Amsterdam Amsterdam – Kolf van vuurwapen zichtbaar na aanrijding

Amsterdam – Kolf van vuurwapen zichtbaar na aanrijding

Een 20-jarige man is vrijdag 6 december aangehouden op verdenking van het bezit van een vuurwapen of een daarop gelijkend voorwerp. Een 18-jarige vrouw was eveneens aangehouden, maar heengezonden in verband met haar zwangerschap. Beiden zaten in een auto die op de Kennedylaan ter hoogte van het Europaplein was betrokken bij een eenzijdige aanrijding.

Rond 00.30 uur reed de bestuurder van een personenauto tegen een hek aan dat de rijbaan van de busbaan scheidt. De bestuurder liep in eerste instantie weg bij de auto, maar kwam toch terug omdat in de auto nog een zwangere vrouw zat. Gewaarschuwd ambulance personeel heeft de vrouw ter plaatse nagekeken en geen letsel vastgesteld.

In de bijrijdersportier was de kolf van een vuurwapen of een daarop gelijkend vuurwapen zichtbaar. Het voorwerp was te licht om een echt vuurwapen te zijn, maar de uiterlijke kenmerken waren dusdanig gelijkend dat het niet van een echt vuurwapen was te onderscheiden. Het voorwerp is in beslag genomen voor onderzoek door een vuurwapenexpert.

Op grond van deze vondst zijn de man en de vrouw aangehouden, om een verklaring af te leggen met betrekking tot het voorhanden hebben van een verboden voorwerp. Aan de hand van een blaastest en drugstest is vastgesteld dat er geen alcohol of drugs in het spel waren. De schade aan de auto en het hek was aanzienlijk.

Laad meer Amsterdam
Reageren niet mogelijk

Bekijk ook

Purmerend – Politie ontdekt hennepkwekerij in Purmerend

De politie heeft donderdag 26 januari rond 09.30 uur in een woning in Purmerend een hennep…