Home Noord-Holland Amsterdam Amsterdam – Getuigenoproep straatroof Rembrandtplein

Amsterdam – Getuigenoproep straatroof Rembrandtplein

Een avondje stappen krijgt voor een 19-jarige vrouw en een 20-jarige man een erg nare wending. In de vroege ochtend van zaterdag 23 november, rond 06:30, wordt de jonge vrouw op het Rembrandtplein benaderd door een groep van vier mannen. Als een vriend haar bij komt staan, wordt hij hardhandig beroofd van zijn sieraad. De groep van vier jongens vluchten met versnelde pas over de Amstelstraat in de richting van de Blauwbrug. Vanaf hier nemen ze vermoedelijk een taxi. De politie heeft tevergeefs nog in de directe omgeving naar het viertal gezocht, maar niemand aangetroffen.

Het voorval vond plaats in de noord oostelijke hoek van het plein, ongeveer met de kruising van de Bakkersstraat. De recherche is een onderzoek gestart. Zo worden bijvoorbeeld getuigen gehoord en eventuele camerabeelden uitgekeken. Bij de politie zijn de volgende signalementen bekend:

Laad meer Amsterdam
Reageren niet mogelijk

Bekijk ook

Amsterdam – Gewelddadige beroving op kostbare horloge; Amsterdam-Noord

Op woensdagavond 5 oktober is een 21-jarige man slachtoffer geworden van een gewelddadige …