Home Noord-Holland Amsterdam Amsterdam – Drie jongens na poging beroving aangehouden

Amsterdam – Drie jongens na poging beroving aangehouden

Drie minderjarige jongens zijn woensdagmiddag 13 november aangehouden op verdenking van poging tot straatroof. Zij trachtten onder bedreiging van een taser de oordopjes af te nemen van een 16-jarige jongen. De beroving mislukte en de politie hield kort daarna drie verdachten aan.

Rond 15.45 uur trachtten de jongens de draadloze oordopjes af te nemen van een jongen die op de Noordhollandstraat fietste. Ze lieten de fietser stoppen en één van de jongens bedreigde de fietser met een taser, in de vorm van een lamp. Hij eiste de oordopjes van de fietser op, maar dat lukte niet. Nadat de jongens waren weggerend en de politie ter plaatse kwam zijn drie jongens, mede op aanwijzing van een getuige, bij een supermarkt verderop aangehouden. Eén verdachte was in het bezit van een taser, een ander had een mes bij zich.
 
De politie nam deze wapens in beslag en bracht de verdachten over naar het politiebureau voor nader onderzoek.
 

Laad meer Amsterdam
Reageren niet mogelijk

Bekijk ook

Amsterdam – Getuigen gezocht van steekincident Amsterdam Oost

Op vrijdagavond 26 november tussen 19.00 uur en 19.30 uur is een 27-jarige Amsterdammer sl…