Home Noord-Holland Amsterdam Amsterdam – Straatrovers aangehouden

Amsterdam – Straatrovers aangehouden

Twee mannen in de leeftijd van 21 jaar en 31 jaar zijn vrijdagochtend 1 november aangehouden in de Jan Luijkenstraat op verdenking van diefstal van een ketting met hanger. De mannen zitten nog vast voor verhoor.

Rond 03.00 uur spraken beide mannen op de Pieter Cornelisz Hooftstraat een 66-jarige man aan. Op een gegeven moment rukte een van de mannen een gouden ketting van de man af en gingen er met z’n tweeën vandoor. Het slachtoffer volgde zijn belagers en kon op een gegeven moment agenten in een politiebus laten weten dat hij was beroofd. Korte tijd later hield de politie deze twee mannen op basis van hun signalement aan. De ketting is vermoedelijk door de verdachten verstopt en niet meer aangetroffen. De hanger die aan de ketting zat is wel aangetroffen.

Mocht u in de omgeving een gouden ketting op een onlogische plek aantreffen, neem dan contact op met de politie.

Laad meer Amsterdam
Reageren niet mogelijk

Bekijk ook

Amsterdam – Getuigen en camerabeelden beschietingen Amsterdam-Noord gezocht

In de nacht van vrijdag 23 op zaterdag 24 september 2022 vond op de Van der Pekstraat in A…