Home Noord-Holland Amsterdam Amsterdam – Vier aanhoudingen verricht vanwege vuurwerkexplosies

Amsterdam – Vier aanhoudingen verricht vanwege vuurwerkexplosies

Op dinsdag 29 oktober 2019 heeft de politie vier aanhoudingen verricht naar aanleiding van vuurwerkexplosies op een school in het centrum van Amsterdam.

De politie heeft gisteren vier personen aangehouden in een lopend onderzoek naar vuurwerkexplosies op een school. Op 16 september 2019 heeft er een explosie plaatsgevonden in het schoolgebouw. Een maand later, op 15 oktober 2019, vond een tweede explosie plaats.  De explosies werden vermoedelijk veroorzaakt door zwaar (illegaal) vuurwerk en hebben behoorlijke materiele schade aangericht. Ook zijn er meerdere personen lichtgewond geraakt.

Mede dankzij een intensieve samenwerking met de school heeft de politie goed onderzoek kunnen doen. Er waren sterke aanwijzingen dat een derde explosie zou gaan plaatsvinden. De verdachten die gisteren zijn aangehouden zijn allen minderjarig en wonen in Amsterdam.

Laad meer Amsterdam
Reageren niet mogelijk

Bekijk ook

Purmerend – Man overleden na schietincident Purmerend, andere man zwaargewond

Bij het treinstation van Purmerend aan de Stationsweg heeft maandag 12 februari rond 20.05…