Home Noord-Holland Amsterdam Amsterdam – Gezocht – Plofkraak Haarlemmermeerstraat

Amsterdam – Gezocht – Plofkraak Haarlemmermeerstraat

In de nacht van maandag 14 op dinsdag 15 oktober heeft op de Haarlemmermeerstraat in Amsterdam-Zuid een plofkraak plaatsgevonden op een geldautomaat. De politie doet uitgebreid onderzoek naar deze plofkraak en zoekt twee verdachten én (specifieke) getuigen.

Iets na 03.00 uur die dinsdag krijgt de meldkamer verschillende belletjes van bewoners in de omgeving van de Haarlemmermeerstraat dat zij zeer harde knallen hadden gehoord. Knallen zo hard dat ze zelfs hemelsbreed ruim drie kilometer verderop in de Staatsliedenbuurt te horen zijn geweest. Politie-eenheden snellen zich direct naar de locatie en treffen daar een ravage aan. Er blijkt een plofkraak te hebben plaatsgevonden op een geldautomaat. De schade aan het geldautomaat is enorm en ook in de omgeving hebben meerdere panden schade opgelopen. Daarnaast blijkt dat één omwonende gewond is geraakt door rondvliegend glas. Hij kan ter plaatse behandeld worden en hoeft gelukkig niet naar het ziekenhuis te worden overgebracht.

Beelden van plofkrakers
Direct na de plofkraak is de politie een groot (sporen)onderzoek gestart. In dit onderzoek zijn beelden van de plofkraak naar voren gekomen. Op die beelden is te zien hoe twee plofkrakers aan het werk zijn bij het geldautomaat. Ze blazen met zware explosieven het geldautomaat op, met tonnen euro’s schade tot gevolg, en slaan daarna op een scooter op de vlucht. Ze rijden richting het Hoofddorpplein en slaan daarna de Westlandgracht op.

Getuigenoproep
Als de plofkrakers op de Westlandgracht rijden, lopen daar twee personen met een karretje of kinderwagen, zo laten de beelden zien. Het onderzoeksteam wil deze mensen graag spreken. Tevens is op de beelden te zien dat verschillende mensen in auto’s en op scooters in de omgeving van het geldautomaat rijden terwijl de plofkrakers daar bezig zijn. Ook met die mensen komt het onderzoeksteam graag in contact.

Informatie delen
Heeft u iets gezien of gehoord van de plofkraak, maar dit nog niet met de politie gedeeld?  Of heeft u andere informatie over deze zaak? Vul dan het tipformulier in. U kunt uw informatie ook telefonisch doorgeven via de opsporingstiplijn: 0800-6070. Wilt u liever anoniem blijven, bel dan naar Meld Misdaad Anoniem: 0800-7000 of vul geheel anoniem op www.meldmisdaadanoniem.nl het tipformulier in. Ziet u iets verdachts bij een ander geldautomaat? Bel dan 112.

Laad meer Amsterdam
Reageren niet mogelijk

Bekijk ook

Zaandam – Politie zoekt getuigen van mishandeling in Zaandam

De politie kreeg zondagochtend rond 04.15 uur een melding van een mishandeling aan de Flui…