Home Noord-Holland Amsterdam Amsterdam – Recordbedrag van bijna 13 miljoen euro aangetroffen in groot drugsonderzoek

Amsterdam – Recordbedrag van bijna 13 miljoen euro aangetroffen in groot drugsonderzoek

De politie-eenheid Amsterdam heeft donderdag 12 september 2019 zeven verdachten aangehouden in een grootschalig drugsonderzoek. Het gaat om twee mannen uit Albanië, een man en twee vrouwen uit Colombia, een man uit Nieuw Zeeland en een man uit Marokko. Arrestatieteams hebben de verdachten op vier locaties in Amsterdam aangehouden. Bij doorzoekingen in vijf woningen troffen rechercheurs ruim 12,8 miljoen euro aan.

De politie kwam de groep op het spoor na informatie dat Colombianen zich bezig zouden houden met de invoer en het verhandelen van cocaïne vanuit Colombia naar Nederland. De recherche kreeg tijdens dit onderzoek de verdachten in beeld. Onder hen ook een in Amsterdam verblijvende 52-jarige Colombiaanse vrouw, die volgens justitie een leidinggevende rol vervulde. In overleg met de officier van justitie werd besloten om op donderdag 12 september 2019 een aantal leden van het criminele samenwerkingsverband aan te houden en de in beeld gekomen woningen te doorzoeken.

Laad meer Amsterdam
Reageren niet mogelijk

Bekijk ook

Amsterdam – Getuigen gezocht: 60-jarige man zwaar mishandeld bij Ziggo Dome

Zaterdagavond 18 maart 2023 is een 60-jarige man vlakbij de Ziggo Dome in Amsterdam-Zuidoo…