Home Noord-Holland Amsterdam Amsterdam – Gezocht – Dodelijk schietincident Langbroekdreef

Amsterdam – Gezocht – Dodelijk schietincident Langbroekdreef

Woensdagavond 18 september 2019 vond op de Langbroekdreef in Amsterdam-Zuidoost een schietincident plaats. De 32-jarige Kelvin Maynard raakte hierbij zwaargewond en overleed ter plaatse. De recherche doet uitgebreid onderzoek naar dit dodelijk schietincident en spreekt graag met getuigen.

Kelvin Maynard reed die woensdagavond rond 20.30 uur in zijn auto op de Langbroekdreef toen hij onder vuur werd genomen door iemand op een (motor)scooter. Zijn auto kwam daarna tot stilstand tegen de gevel van brandweerkazerne Anton. Op de kazerne was personeel aanwezig: Maynard werd direct gereanimeerd en andere hulpdiensten werden ingeschakeld. Dit mocht echter niet meer baten en Maynard overleed even later.

Direct na het schietincident is een uitgebreid onderzoek gestart. De recherche heeft al met enkele getuigen gesproken en komt graag in contact met andere mensen die (mogelijk) meer weten over dit schietincident, maar dit nog niet met de politie hebben gedeeld.

Schutter en vluchtvoertuig

Kelvin Maynard werd beschoten door een man die achterop een scooter of motorscooter zat bij een andere man. Op wat voor scooter de twee zaten, is nog niet duidelijk. Het zou een ‘normale’ scooter met twee wielen kunnen zijn geweest, mogelijk een Piaggio Beverly. Er zijn echter ook getuigen die menen te hebben gezien dat het zou gaan om een motorscooter met drie wielen, twee vielen voor en één achter. Zowel de bestuurder als de bijrijder droegen een helm, maar in verschillende kleuren. De bestuurder had een donkere helm, de bijrijder een lichte. De recherche spreekt graag met mensen die die woensdagavond in de omgeving van het schietincident mogelijk deze (motor)scooter hebben gezien.  

Specifieke getuige: taxichauffeur

De (motor)scooter is na het schietincident weggereden vanaf de Langbroekdreef in de richting van de Gooiseweg. In de buurt van het viaduct van de Gaasperdammerweg zou een auto met blauwe kentekenplaten – vermoedelijk een taxi – hard voor deze (motor)scooter hebben moeten remmen. De recherche is dringend op zoek naar de bestuurder van dit voertuig en wil hem/haar spreken.

Specifieke getuigen: Wethouder de Roosplein

Kelvin Maynard is woensdagavond vlak voor zijn dood langs geweest bij kraam Ali Snack onder het metrostation Gein, op het Wethouder de Roosplein. De recherche komt graag in contact met enkele personen die daar op dat moment aanwezig waren, mogelijk dat zij belangrijke getuigen zijn. Maynard heeft rond 19.00 uur op het parkeerterrein bij dat plein staan praten met een aantal mensen. Het gaat om drie vermoedelijk jonge Surinaamse mannen, van begin twintig. Daarnaast zijn er ook twee mannen die daar van auto hebben gewisseld. Dat zouden een Marokkaanse en Hindoestaanse man zijn geweest die van een zwarte Golf GTI met zwarte velgen zouden zijn overgestapt in een witte Suzuki Swift. De recherche wil graag weten wat deze mensen zich nog kunnen herinneren van die woensdagavond. Maynard droeg toen zelf een donker bomberjack met een zwart t-shirt, een donkere spijkerbroek en Louboutin-sneakers in spijkerstofkleur, met witte veters en een rode zool.

Daarna zou Maynard ergens tussen 19.45 uur en 20.30 uur bij de snackkraam zijn geweest, omdat hij een afspraak had met iemand. Daarna is hij gaan rijden om voetbal te gaan kijken met een vriend. Hij reed in zijn Volkswagen Golf in de kleur Nardo Grey met het kenteken NV-747-S.

Achtervolging

Op de route die Kelvin Maynard vervolgens aflegde, is hij naar alle waarschijnlijkheid gevolg. Vanaf het plein bij het metrostation is hij rond 20.30 uur via de Wageningendreef naar de Valburgdreef gereden. Vanaf daar ongeveer is de (motor)scooter met daarop dus een man met een donkere helm en een met een lichte helm vlak achter hem gaan rijden: ze waren aan het bumperkleven. Bij de rotonde aan de Meerkerkweg sloeg Maynard de Langbroekdreef op. Toen hij daar voor het stoplicht bij de brandweerkazerne moest wachten, is de scooter links naast hem gaan staan, en is hij beschoten. De recherche is dringen op zoek naar mensen die getuige waren van het bumperkleven of het schieten, die het slachtoffer mogelijk eerder al hebben gezien en eventueel dat hij in de gaten werd gehouden of achtervolgd. Dat kunnen de twee mannen op de (motor)scooter zijn geweest, maar ook een ander voertuig.

Informatie delen

Heeft u iets gezien en/of gehoord van het schietincident, de eerdere achtervolging of de latere vlucht van de schutter? Of bent u één van de specifieke getuigen waar we naar op zoek zijn? Heeft u mogelijk camerabeelden die relevant kunnen zijn in het onderzoek? Vul dan het tipformulier in. U kunt uw informatie ook telefonisch doorgeven via de opsporingstiplijn: 0800-6070. Wilt u liever anoniem blijven, bel dan naar Meld Misdaad Anoniem: 0800-7000 of vul geheel anoniem op www.meldmisdaadanoniem.nl het tipformulier in.

Laad meer Amsterdam
Reageren niet mogelijk

Bekijk ook

Amsterdam – Drie gewonden bij schietincident Zuid-Oost; politie zoekt getuigen

Op donderdagavond heeft in een woning aan de Daalwijk een schietincident plaatsgevonden. H…