Home Noord-Holland Amsterdam Amsterdam – Automobilist met vuurwapen aangehouden

Amsterdam – Automobilist met vuurwapen aangehouden

Een 21-jarige inwoner van Amsterdam is maandagavond 16 september aanhouden op verdenking van vuurwapenbezit. De politie nam een vuurwapen, met daarin scherpe patronen in beslag.

De automobilist vertoonde rond 23.40 uur op de Pieter Callandlaan afwijkend rijgedrag en kreeg een stopteken. De man kon zich niet legitimeren. Hij trachtte zich vervolgens tijdens de identiteitsfouillering te onttrekken aan zijn staandehouding door weg te rennen. Tijdens de aanhouding en het boeien bleek dat de verdachte in zijn broeksband een vuurwapen had zitten.
 
Naast het illegale bezit van het vuurwapen is hij ook bekeurd voor het niet dragen van de autogordel en rijden zonder rijbewijs. De man is gisteren voorgeleid aan de rechter-commissaris die hem voor 14 dagen in bewaring heeft gesteld.
 

Laad meer Amsterdam
Reageren niet mogelijk

Bekijk ook

Amsterdam – Getuigen en camerabeelden beschietingen Amsterdam-Noord gezocht

In de nacht van vrijdag 23 op zaterdag 24 september 2022 vond op de Van der Pekstraat in A…