Home Gelderland Achterhoek De volgende beproeving doorstaan, de Graafschap staat bovenaan….☺

De volgende beproeving doorstaan, de Graafschap staat bovenaan….☺

Niet iedereen is even gelukkig met de toevoeging van de ‘jong-teams’ aan de keukenkampioen-divisie. Competitievervalsing roepen de critici, maar de nieuwe lichting talenten beweren veel baat gehad te hebben in deze competitie. Het is een leerschool, waarbij van jongens soms kerels gemaakt worden; Jong Ajax kan daarover meepraten. De kerels van Brigata Tifosi, (ook geen fans van ‘de jong-teams’), mochten deze wedstrijd niet in het stadion bekeken. Zij werden gestraft door de KNVB voor de geweldige sfeeractie tijdens de laatste wedstrijd van vorig seizoen….

De Amsterdammers traden met een behoorlijke sterke selectie aan; met Carel Eiting (net terug van een blessure), Jurgen Ekkelenkamp en Lassina Traoré. Spelers die ook al diverse keren bij Ajax-1 gespeeld hadden. En dat was ook te zien…. De Graafschap verzuimde druk te zetten en liet daarmee de technisch vaardige jongelingen de bal rond tikken. Het kwaliteitsverschil in balbehandeling was ff wel heel erg groot. De 0-1 via de penalty van Traoré (in de 9e minuut al) was dan ook verdiend . De Graafschap de rende achter de Ajaxieden aan en ook de 0-2 in krap 23 minuten was logisch. Met pijn en moeite konden superboeren deze stand naar het rustsignaal loodsen.

Waarschijnlijk moest er in de rust een donderspeech van interim-coach Richard Roelofsen aan te pas komen om de zaak weer in het gareel te krijgen. Want de Graafschap begon vol passie aan de tweede helft. De jongens van Ajax hadden het er erg moeilijk mee en moesten compenseren. Een tackle op de man (op van de Pavert) met gestrekt been van aanvaller Quinten Timber leverde daarbij een terechte rode kaart op. Jong Ajax dus met 10 man… De Doetinchemmers roken (rood) bloed en zetten op z’n ‘Graafschaps’ nog een extra tandje bij. En dan met het publiek erachter, dan geet het hier spoken. De aansluitingstreffer kon dan ook niet op een beter moment vallen; één minuut na de rode kaart, kregen de Amsterdammers een tweede dreun te verwerken. Een prachtige pegel in de hoek van van Heertum kon die lange van Scherpen zelfs niet keren; 1-2. Daarna werd het stoeven en angoan, kortom d’ran. Een kwartier later was het -ook weer logisch- , de van Eindhoven overgekomen van den Boomen die voor de gelijkmaker zorgde. Daarna was het wachten op de winnende…, deze kwam uiteindelijk in de 81e minuut. Op aangeven van van den Boomen, was het de ‘Seun van God’ die de eindstand 3-2 aantekende: Héérlijk !!!

Conclusie; de Graafschap heeft de eerste helft geleerd, zonder leergeld te betalen en jongens van Ajax zijn na deze wedstrijd misschien wel iets meer kerels geworden.

Intussen schrijven we dinsdag 17 september en heeft de Graafschap zijn inhaalwedstrijd tegen NEC gespeeld. Net niet gewonnen, 1-1 gelijk dus. Na zes wedstrijden nog steeds ongeslagen. De laatste keer dat dat gebeurde was in het seizoen 1990-1991…. Het eerste (ongeslagen) kampioensjaar van de Superboeren. Wie weet een voorteken en dan komt mijn voorspelling (van na de 1e competitiewedstrijd) uit☺.

DE GRAAFSCHAP – JONG AJAX: 3-2

Doelpuntenmaker(s): 0-1 Lassina Traore (09. / strafschop), 0-2 Ryan Gravenberch (23.), 1-2 Jasper van Heertum (48.), 2-2 Branco van den Boomen (64.), 3-2 Ralf Seuntjens (81.).

Arbiter: Martin Pérez | Toeschouwers: 9.504

Opstelling De Graafschap: Jurjus; Owusu, Van Huizen, Van de Pavert, Tutuarima; Van Heertum, Van den Boomen (89. Schuurman), Vet, Helmer (56. Nijland), Seuntjens ©, Hamdaoui (46. Thomassen).

Opstelling Jong Ajax: Scherpen, Ter Heide, J. Timber, Kemper ©, Familia-Castillo; Gravenberch, Ekkelenkamp, Eiting (46. Mendez), Jensen (71. Thethani), Traore (65. Danilo Pereira da Silva), Q. Timber.

Gele kaart(en) De Graafschap: géén

Gele kaart(en) Jong Ajax: Jensen (03.), Kemper (47.), Familia-Castillo (76.)

Rode kaart Jong Ajax: Q. Timber (47.)

Laad meer Achterhoek
Reageren niet mogelijk

Bekijk ook

Purmerend – Man overleden na schietincident Purmerend, andere man zwaargewond

Bij het treinstation van Purmerend aan de Stationsweg heeft maandag 12 februari rond 20.05…