Home Noord-Holland Amsterdam Amsterdam – Poging plofkraak Pieter Callandlaan

Amsterdam – Poging plofkraak Pieter Callandlaan

Amsterdam- In de vroege ochtend van woensdag 4 september tussen 04.30 en 05.00 uur heeft er een plofkraak plaats gevonden op een geldautomaat aan de Pieter Callandlaan in Nieuw-West. De politie is op zoek naar getuigen die iets hebben gezien of mogelijk beeldmateriaal hebben van dit incident.

Rond 08.00 uur melden bewoners aan de meldkamer dat er een draadje uit de geldautomaat steekt. Agenten gaan ter plaatse en treffen een achter gebleven voorwerp aan, wat mogelijk een explosief is. Het team Explosieven Opruimingsdienst Defensie (EOD) heeft een onderzoek ingesteld en het achtergebleven projectiel meegenomen. Hierop konden eenheden van de Forensische Opsporing een sporenonderzoek instellen. Er is geen buit gemaakt bij deze plofkraak.

Laad meer Amsterdam
Reageren niet mogelijk

Bekijk ook

Alkmaar – Wie niet weg is, is gezien

De politie heeft twee verdachten aangehouden na de inbraak in een bedrijfsbus aan de Priem…