Home Noord-Holland Amsterdam Amsterdam – Twee aanhoudingen bij controle Nieuwe Meer

Amsterdam – Twee aanhoudingen bij controle Nieuwe Meer

Bij een integrale controle op zondag 25 augustus zijn op de Nieuwe Meer zijn twee personen aangehouden en is een waterscooter en geluidsapparatuur in beslaggenomen.

Een 49-jarige man uit Amsterdam voer met een sloep en had vermoedelijk teveel alcohol gedronken. Nadat de verdachte eerst via de snelweg gevlucht was tijdens zijn aanhouding kon de politie hem later op de openbare weg alsnog aanhouden. In verband met een onwel wording verloor de politie deze verdachte kort uit het oog. De uitslag van de ademanalyse bedroeg 0,9 promille. Op het water geldt een limiet van 0,5 promille voor de schipper. Deze verdachte is ook bekeurd voor de wet op de Identificatieplicht en het lopen op de snelweg. Een 39 jarige man uit Badhoevedorp raakte zijn waterscooter kwijt. De politie nam deze in beslag omdat hiermee een 42-jarige Amsterdammer zonder vaarbewijs te snel onverantwoord tussen zwemmers aan het varen was.

Laad meer Amsterdam
Reageren niet mogelijk

Bekijk ook

Zaandam – Hond verjaagt daders beroving; getuigen gezocht

In de nacht van zaterdag op zondag hebben twee mannen op een scooter geprobeerd een vrouw …