Home Noord-Holland Amsterdam Amsterdam – Passagier zwaar gewond na wegrijden bij politie

Amsterdam – Passagier zwaar gewond na wegrijden bij politie

Een 15-jarige jongen is vannacht rond 04.20 uur op de Australiëhavenweg zwaar gewond geraakt toen de auto waarin hij zat tegen een abri tot stilstand was gekomen. De 17-jarige bestuurder uit Amsterdam is na een korte achtervolging te voet aangehouden.

De auto, waarin zij met nog meerdere personen zaten, vertoonde opvallend rijgedrag en keerde op een gegeven moment in het Westelijk Havengebied. Bij het zien van de politieauto verhoogde bestuurder zijn snelheid en kort daarna raakte de auto een lantaarnpaal en kwam tegen een abri tot stilstand. De 15-jarige inzittende is uit de auto geslingerd en schoot door het glas van de abri. Hij is zwaar gewond, vermoedelijk met meerdere botbreuken, overgebracht naar het ziekenhuis.

De 17-jarige automobilist wilde zich kennelijk onttrekken aan een controle door de politie. Hij reed zonder rijbewijs en is aangehouden nadat hij na het ongeluk wegrende. Hij is positief getest op het gebruik van THC. De Verkeers Ongevallen Analyse heeft een sporenonderzoek ingesteld. Team Opsporing Ernstige Verkeersongevallen stelt een strafrechtelijk onderzoek in naar de omstandigheden, waaronder deze aanrijding heeft plaatsgevonden.

Laad meer Amsterdam
Reageren niet mogelijk

Bekijk ook

Amsterdam – Drie gewonden bij schietincident Zuid-Oost; politie zoekt getuigen

Op donderdagavond heeft in een woning aan de Daalwijk een schietincident plaatsgevonden. H…