Home Noord-Holland Amsterdam Amsterdam – Onderzoek naar explosief aan het Snodenhoekpark

Amsterdam – Onderzoek naar explosief aan het Snodenhoekpark

De recherche is een onderzoek gestart naar de vondst van een explosief bij een woning aan het Snodenhoekpark. Het gaat om een handgranaat.

Op zondagavond 11 augustus krijgt de meldkamer rond 19.45 uur de melding dat er een verdacht voorwerp is aangetroffen bij een woning. Na een eerste inschatting van een politieman van het Team Explosieven Verkenning, wordt de Explosieven Opruimingsdienst Defensie (EOD) opgeroepen. Deze experts hebben het vermoedelijke explosief veilig ontmanteld en verwijderd. Het blijkt te gaan om een handgranaat. Nadat het onderzoek van de EOD is afgerond, is er door forensisch rechercheurs onderzoek verricht op de locatie. Hoe het explosief op de locatie terecht is gekomen is op dit moment niet duidelijk.

Rechercheurs spreken graag met mensen die mogelijk meer weten over deze zaak. Informatie kan worden doorgegeven via 0900-8844 of anoniem via 0800-7000. Het is daarnaast ook mogelijk om informatie en of beeldmateriaal door te geven via het onderstaande tipformulier.

Laad meer Amsterdam
Reageren niet mogelijk

Bekijk ook

Amsterdam – Getuigen en camerabeelden beschietingen Amsterdam-Noord gezocht

In de nacht van vrijdag 23 op zaterdag 24 september 2022 vond op de Van der Pekstraat in A…