Home Noord-Holland Amsterdam Amsterdam – Getuigenoproep poging straatroof Krijn Breurstraat

Amsterdam – Getuigenoproep poging straatroof Krijn Breurstraat

Een Spaanse toerist wordt in de nacht van woensdag 7 op donderdag 8 augustus 2019 slachtoffer van een poging beroving op de Krijn Breursstraat in Amsterdam Nieuw-West. Hij wordt hierbij bedreigd met een mes. De politie is een onderzoek gestart en roept hierbij de hulp in van het publiek.

Het is ongeveer 02.00 uur als een groep vrienden vanaf het Wallengebied met nachtbus 282 naar Amsterdam West rijdt. Ze stappen rond 03.00 uur uit op Plein 40-45. Met hen stappen nog twee jongens uit, die vanaf dat moment achter de groep vrienden aan blijven lopen. Ter hoogte van de Krijn Breurstraat wordt één van de jongens uit de groep, een 24-jarige man, belaagd door het tweetal. Ze proberen zijn rugzak weg te nemen. Het slachtoffer wordt hierbij bedreigd met een mes en krijgt meerdere trappen en klappen tegen zijn lijf, hoofd en in het gezicht. Het slachtoffer weet zichzelf in een portiek in veiligheid te brengen en belt de hulpdiensten. De twee daders zijn er dan al vandoor.

Laad meer Amsterdam
Reageren niet mogelijk

Bekijk ook

Driebergen, Amsterdam – Man met uitkering aangehouden met dure sieraden

De politie heeft in de nacht van zaterdag 18 januari op zondag 19 januari nabij de A4 in A…