Home Noord-Holland Amsterdam Amsterdam – Getuigen gezocht van poging beroving in de omgeving van Rembrandtpark

Amsterdam – Getuigen gezocht van poging beroving in de omgeving van Rembrandtpark

In de avond van maandag 1 juli 2019 heeft op de Van Spilbergenstraat in Amsterdam West een poging tot beroving plaatsgevonden. Rond 23.00 uur probeert een man het 54-jarige slachtoffer te beroven van zijn telefoon, onder bedreiging van een mes. Het slachtoffer raakt hierbij gewond en moet later die avond aan meerdere steekwonden worden behandeld in het ziekenhuis. De politie is bezig met het onderzoek en is op zoek naar mogelijke getuigen.

Het slachtoffer loopt die avond vanaf de Postjesweg over de Orteliuskade langs het Rembrandtpark in de richting van de Jan Evertsenstraat. Als hij ter hoogte van de Van Spilbergenstraat loopt, wordt hij aangesproken door een man op een fiets. Hij sommeert het slachtoffer zijn telefoon te geven. Het slachtoffer vlucht de Van Spilbergenstraat in, waar hij op de hoek van de straat opnieuw wordt belaagd door de verdachte. Er ontstaat een worsteling, waarbij het slachtoffer gewond raakt.

Laad meer Amsterdam
Reageren niet mogelijk

Bekijk ook

Diemen – 17-jarige verdachte van straatroof aangehouden

De recherche heeft op maandagochtend 9 december 2019 een verdachte aangehouden in het onde…