Home Noord-Holland Amsterdam Amsterdam – Proef samenwerking politie en handhaving bij grote handhavingsactie in het Centrum: 18 aanhoudingen, bijna 150 boetes

Amsterdam – Proef samenwerking politie en handhaving bij grote handhavingsactie in het Centrum: 18 aanhoudingen, bijna 150 boetes

De politie eenheid Amsterdam en Toezicht en Handhaving Openbare Ruimte van de gemeente Amsterdam hebben donderdag 20 juni een grootschalige controleactie gehouden in het Centrum. Daarbij werd intensief gecontroleerd op zaken die door bewoners van het gebied veelvuldig als zeer overlast gevend worden ervaren. Tijdens de actie werden als proef koppels gevormd bestaande uit een politieagent en een handhaver met als doel om de samenwerking tussen politie en toezicht en handhaving te optimaliseren. Bij de gezamenlijke actie werden 18 aanhoudingen verricht en bijna 150 boetes, proces verbalen, bestuurlijke maatregelen of rapporten van bevindingen opgemaakt.

Tijdens de controle in de middag- en avonduren werden onder meer diverse horecacontroles uitgevoerd ten aanzien van terrassen, glasgebruik, alcohol- en geluidsoverlast. Ook werden taxi’s en fietstaxi’s gecontroleerd waarbij extra werd gelet op hinderlijk en asociaal verkeersgedrag en was er extra alertheid op wildpassen, straatvervuiling en overtreding van het alcoholverbod. Bij de actie sloten ook AVIM (Afdeling Vreemdelingenpolitie, Identificatie en Mensenhandel), GGD Amsterdam, Veldwerk en Jellinek aan om daklozen en andere hulpbehoevenden die tijdens de controle in beeld zijn gekomen direct naar een passend zorgtraject te begeleiden. Op het water was er assistentie van de boten van Waternet en Team Water Havens van de politie. 

Laad meer Amsterdam
Reageren niet mogelijk

Bekijk ook

Zaandam – Plofkraak op geldautomaat in Zaandam

De politie zoekt getuigen van een plofkraak op een geldautomaat aan de Vrieschgroenstraat …