Home Noord-Holland Amsterdam Amsterdam – Gestolen auto crasht na achtervolging

Amsterdam – Gestolen auto crasht na achtervolging

Agenten stuitten op vrijdag 21 juni omstreeks 03.30 uur op een gestolen auto die de avond ervoor is gestolen vanaf de Polderweg. Na een achtervolging die eindigt op de Zeeburgerdijk kan een 17-jarige Amsterdammer worden aangehouden.

Op de De Lairessestraat rijdt een agent van de hondenbrigade achter een auto aan die opvallend gedrag vertoont. Wanneer het kenteken wordt doorgegeven aan de meldkamer, wordt het duidelijk dat de auto de avond ervoor is gestolen vanaf de Polderweg. Er wordt assistentie gevraagd van meerdere politievoertuigen om de bestuurder van de gestolen auto te doen stoppen, maar het loopt uit op een achtervolging. Tijdens de achtervolging probeert de verdachte meerdere keren in te rijden op de agenten, er raakt gelukkig niemand gewond.

De verdachte komt uiteindelijk op de Zeeburgerdijk tot stilstand doordat hij crasht op een wegmarkeringspijl. Na hevig verzet van de 17-jarige verdachte weten agenten hem aan te houden. De verdachte is niet in het bezit van een rijbewijs en op het politiebureau blijkt ook dat de verdachte schorsende voorwaarden heeft. Op dit moment zit de verdachte nog vast en is de politie bezig met het onderzoek.

Laad meer Amsterdam
Reageren niet mogelijk

Bekijk ook

Amsterdam – Man aangehouden voor dreigen met explosief

Vrijdagochtend rond 11.30 uur komt er een melding binnen bij de meldkamer dat er een man h…