Home Noord-Holland Amsterdam Amsterdam – Autokraker ramt slagboom

Amsterdam – Autokraker ramt slagboom

Een 19-jarige man uit Utrecht is vrijdag 14 juni omstreeks 20.30 uur door een slagboom gereden van een parkeergarage bij het Olympisch stadion. Hij is samen met een 18-jarige plaatsgenoot aangehouden op verdenking van inbraak in een auto.

Agenten betrapten de twee op heterdaad, waarna de autokrakers met een auto op de vlucht sloegen. De bestuurder reed met hoge snelheid door de slagboom van de parkeergarage en crashte op het terrein van een tankstation op de Amstelveenseweg. De twee trachtten rennend te ontkomen aan de politie.

Van de bestuurder van de auto, die licht gewond raakte ten gevolge van het verliezen van de controle over zijn auto, was al eerder het rijbewijs ingevorderd. Het rijden met een ingevorderd rijbewijs is een misdrijf.

De politie nam drie navigatiesystemen in beslag en heeft twee aangiften van autoinbraken in behandeling.

Beide verdachten zitten nog vast voor verhoor.

Laad meer Amsterdam
Reageren niet mogelijk

Bekijk ook

Alkmaar – Man (81) ernstig gewond na mishandeling

De politie zoekt getuigen van een incident waarbij een 81-jarige man uit Alkmaar gewond is…