Home Noord-Holland Amsterdam Amsterdam – Nepagent aangehouden voor diefstal en oplichting

Amsterdam – Nepagent aangehouden voor diefstal en oplichting

Een 34-jarige man uit Amsterdam wordt verdacht van zeven diefstallen en oplichtingen door middel van het aannemen van een valse hoedanigheid als politieagent. Hij is op vrijdag 7 juni aangehouden. De recherche had al langere tijd een onderzoek lopen naar deze verdachte, waarin meerdere diefstal- en oplichtingszaken centraal stonden.

In al deze gevallen legitimeerde de verdachte zich met een politielegitimatiebewijs; een zwart mapje met hierin een legitimatiebewijs waarop duidelijk het woord “politie” leesbaar was. De verdachte bezocht in mei van 2019 verschillende bedrijfspanden om hier het personeel, onder het mom van een zogeheten politieonderzoek, over te halen hen geld en apparatuur mee te geven. De verdachte heeft hiermee in ieder geval voor meer dan 7000 euro ondernemers opgelicht en bestolen.

Laad meer Amsterdam
Reageren niet mogelijk

Bekijk ook

Koog aan de Zaan – Overval op tankstation Koog aan de Zaan

De politie zoekt getuigen van een overval op een tankstation aan het Zuideinde in Koog aan…