Home Noord-Holland Amsterdam Amsterdam – Plofkraakmateriaal aangetroffen in woning Bessemerstraat

Amsterdam – Plofkraakmateriaal aangetroffen in woning Bessemerstraat

De politie heeft donderdagavond 28 maart in een woning in de Bessemerstraat na een woninginval door een arrestatieteam een grote hoeveelheid materialen voor plofkraken aangetroffen. De inval vond plaats op verzoek van de Belgische autoriteiten in verband met een internationaal politieonderzoek naar plofkraken. Twee mannen uit Amsterdam in de leeftijd van 56 en 35 jaar zijn aangehouden en zitten nog vast.

Naar aanleiding van een rechtshulpverzoek van de Belgische autoriteiten deed een arrestatieteam aan het begin van de avond een inval in de woning.  In de woning trof de politie diverse materialen aan om plofkraken te kunnen plegen: dertien zogenaamde pizzaschijven met explosief materiaal, om in een geldautomaat aan te kunnen brengen, ontstekingsmechanismen en een groot aantal Cobra’s van het  type 6.

Laad meer Amsterdam
Reageren niet mogelijk

Bekijk ook

Amsterdam – Getuigenoproep brandbom tegen woning Zwanenplein

In de nacht van donderdag 23 op vrijdag 24 januari 2020 worden de bewoners aan het Zwanenp…