Home Noord-Holland Amsterdam Amsterdam – Aanhouding na tip alerte aangeefster

Amsterdam – Aanhouding na tip alerte aangeefster

Donderdag 23 september begon vorig jaar heel vervelend voor de eigenaresse van een pop-up store aan de Houtkopersdwarsstraat in het centrum van Amsterdam. Er bleek te zijn ingebroken in de winkel en bijna alle aanwezige kleding was gestolen. Kleding die de eigenaresse een klein half jaar later opeens op internet aangeboden zag worden. Dankzij haar tip kon de politie donderdag 7 maart een verdachte aanhouden.

Direct na de inbraak startte de politie een onderzoek, maar al snel bleek dat er helaas geen verdere opsporingsindicatie was. Tot de aangeefster begin maart liet weten dat ze de in haar winkel gestolen kleding te koop zag aangeboden op internet. Een nieuw aanknopingspunt voor het onderzoeksteam en zij gingen meteen weer aan de slag. Met resultaat, want op donderdag 7 maart kon een 35-jarige vrouw uit Amsterdam worden aangehouden als verdachte. Bij de doorzoeking in een woning werden de items grotendeels teruggevonden. De aangeefster heeft deze kleding ondertussen weer teruggekregen.

De verdachte is heengezonden en zal worden gedagvaard voor een zitting op 16 mei, het onderzoek duurt voort.

Laad meer Amsterdam
Reageren niet mogelijk

Bekijk ook

Vermist – Stephanie Hermans

Sinds zaterdag 14 september is de 33-jarige Stephanie Hermans vermist. Zij is als laatste …