Home Noord-Holland Amsterdam Amsterdam – Doelgroepenteam Centrum 156 aanhoudingen in twee maanden

Amsterdam – Doelgroepenteam Centrum 156 aanhoudingen in twee maanden

Het ‘doelgroepenteam’ van de politie eenheid Amsterdam heeft in de maanden januari en februari van 2019 in totaal 156 aanhoudingen verricht.

Het doelgroepenteam, in de volksmond ook wel ‘zakkenrollersteam’ genoemd, zijn politieagenten die in burgerkleding werken en zich voornamelijk richten op straatcriminaliteit in de binnenstad. Doordat deze agenten onopvallend opereren, verrichten zij veel heterdaad aanhoudingen. Leden van het doelgroepenteam hebben een sterk oog voor opvallend of afwijkend gedrag, bijvoorbeeld het zogenaamde ‘zoekgedrag’ van zakkenrollers, dieven van waardevolle spullen bij bezoekers van horecagelegenheden en hotels en criminelen die middels de zogenaamde ‘voetbaltruc’ slachtoffers willen beroven van een horloge.

Laad meer Amsterdam
Reageren niet mogelijk

Bekijk ook

Amsterdam – Grote hoeveel cocaïne en geld aangetroffen

Twee mannen uit Amsterdam in de leeftijd van 25 en 34 jaar zijn woensdagavond 18 september…