Home Noord-Holland Amsterdam Amsterdam – Agenten staken achtervolging, bestuurder aangehouden

Amsterdam – Agenten staken achtervolging, bestuurder aangehouden

De politie heeft vannacht 12 februari 2019 een 28-jarige inwoner van Amsterdam aangehouden, nadat eerder een achtervolging van 20 minuten door Amsterdam met hoge snelheden was gestaakt. De man reed met een ongeldig verklaard rijbewijs en was in het bezit van een geringe hoeveelheid softdrugs en meer dan 17.000 euro in contanten.

Agenten zagen rond 01.15 uur de bestuurder van een zwarte Mercedes met hoge snelheid in de richting van de Bilderdijkstraat rijden. Op een gegeven moment reed de auto op de Kwakerstraat en de Bilderdijkstraat tegen het verkeer in. Teneinde de bestuurder te laten stoppen stond een opvallende politieauto stil op de Hoofdweg, doch de bestuurder van de Mercedes haalde de politieauto via de trambaan in. In de achtervolging die daarop ontstond bereikte de Mercedes snelheden van boven de 150 km/uur, op de Burgemeester de Vlugtlaanlaan zelfs 170 km/uur. Na 20 minuten staakten de agenten in het centrum de achtervolging.

Kort daarna parkeerde de bestuurder zijn auto op de Nieuwezijds Voorburgwal. Politiemensen zagen dit en trachtten de bestuurder aan te houden, doch deze rende weg. De agenten waren sneller en hielden hem aan. De verdachte verzette zich hevig bij zijn aanhouding en raakte daarbij licht gewond. In het ziekenhuis liep hij kennelijk opzettelijk tegen een pilaar aan.

Laad meer Amsterdam
Reageren niet mogelijk

Bekijk ook

Amsterdam – Getuigenoproep poging straatroof Slotermeerlaan

De politie is op zoek naar getuigen van een poging tot een straatroof op donderdagmiddag 2…