Home Noord-Holland Amsterdam Amsterdam – Getuigen poging inbraak Jan Evertsenstraat gezocht

Amsterdam – Getuigen poging inbraak Jan Evertsenstraat gezocht

In de nacht van dinsdag 5 op woensdag 6 februari is geprobeerd in te breken bij een juwelier aan de Jan Evertsenstraat in Amsterdam-West. Hierbij zijn explosieven gebruikt. De politie zoekt getuigen van deze poging inbraak.

Rond 04.30 uur kwamen verschillende meldingen binnen van mensen die in de omgeving van de Jan Evertsenstraat een harde knal hadden gehoord. Op de Jan Evertsenstraat troffen agenten bij een juwelier grote schade aan. Al snel ontstond het vermoeden dat met explosieven geprobeerd was in te breken en de omgeving rondom de juwelier werd afgezet voor onderzoek. Uiteindelijk bleken er inderdaad explosieven te zijn gebruikt, maar was er geen explosiegevaar meer. Ook werd duidelijk dat het bij een poging inbraak was gebleven: de dader(s) kon(den) niet binnen komen. Wel ontstond er grote schade aan het pand van de juwelier en omliggende panden. Niemand raakte bij het incident gewond.

Melders hebben aangegeven dat zij na de knal een scooter op hoge snelheid weg zagen rijden in de richting van het Mercatorplein. Hoeveel personen precies bij het incident betrokken zijn, wordt onderzocht.

Laad meer Amsterdam
Reageren niet mogelijk

Bekijk ook

Amsterdam – Getuigenoproep poging straatroof Slotermeerlaan

De politie is op zoek naar getuigen van een poging tot een straatroof op donderdagmiddag 2…