Home Noord-Holland Amsterdam Amsterdam – Getuigenoproep plofkraak Jan van Galenstraat

Amsterdam – Getuigenoproep plofkraak Jan van Galenstraat

Op vrijdag 21 december 2018 heeft kort na middernacht in de Jan van Galenstraat een plofkraak plaatsgevonden. De politie stelt een onderzoek in en vraagt getuigen die nog niet met de politie heeft gesproken contact op te nemen. Men kan beeldmateriaal van bv. dashcams uploaden via het tipformulier.

Om 00.05 vond er een explosie plaats. Hierbij sneuvelde een pinautomaat en raakte de gevel waarin deze automaat was aangebracht flink beschadigd. Volgens getuigen vluchtten de daders na de explosie weg op scooters. De politie heeft de omgeving, samen met de politieheli afgezocht, maar de daders niet aangetroffen.

Een teamleider explosieven veiligheid stelde een eerste onderzoek in en adviseerde om de Explosieven Opruimingsdienst Defensie (EODD) ter plaatse te laten komen. De medewerkers van de EODD stelden vast dat dat er geen explosieven meer aanwezig waren en kon Forensische Opsporing een sporenonderzoek instellen.

Er raakte niemand gewond. De woningen boven de winkels hoefden niet ontruimd te worden. De politie sloot de Jan van Galenstraat voor enkele uren af.

Laad meer Amsterdam
Reageren niet mogelijk

Bekijk ook

Alkmaar – Doorrijder met drank

Op donderdagmorgen vond er een ongeval plaats op de Westerdijk in Alkmaar. Een van de best…