Home Noord-Holland Amsterdam 2,5 Jaar geëist tegen vervoerder mensensmokkel

2,5 Jaar geëist tegen vervoerder mensensmokkel

De officier van het landelijk Parket heeft dinsdag voor de rechtbank in Zwolle 30 maanden cel geëist tegen een 55-jarige man uit Helmond die wordt verdacht van betrokkenheid bij mensensmokkel. De man zou in 2016 enkele keren een busje hebben gereden waarmee Albanezen naar een vrachtwagen werden vervoerd. Die vrachtwagen zou op weg zijn geweest naar het Verenigd Koninkrijk.

De Albanezen werden ontdekt door een vrachtwagenchauffeur op een parkeerterrein van een benzinestation in Harmelen, in september 2016. De Albanezen verklaarden van een hotel in Amsterdam door een wit busje naar de vrachtwagen te zijn gebracht. Daarvoor hadden ze in Amsterdam 500 euro per persoon betaald. Bij een van de hotels was een wit busje te zien op camerabeelden. De politie ontdekte vervolgens dat er maar één gehuurd busje van dat merk in Harmelen had kunnen zijn, en zo kwam het onderzoeksteam bij de man uit Helmond uit.

Geld en ontneming

Volgens de officier van het LP was het de man, die ook nog honderden kilo’s hennep op zijn zolder had, louter te doen om geld. De man huurde vaker busjes, maar zei dat te doen voor anderen. De officier heeft verder geëist dat de man bijna 8000 euro betaalt ter ontneming van het wederrechtelijk verkregen voordeel.

Laad meer Amsterdam
Reageren niet mogelijk

Bekijk ook

Amsterdam – Vuurwapens, 15 kilo cocaïne en cash bij doorzoeking woning Brouwersgracht

Bij een doorzoeking van een woning aan de Brouwersgracht heeft de politie dinsdag vuurwape…