Home Noord-Holland Amsterdam Amsterdam – Getuigen aanranding Damrak gezocht

Amsterdam – Getuigen aanranding Damrak gezocht

Zondagavond 29 juli 2018 heeft er een aanranding plaatsgevonden op het Damrak in het centrum van Amsterdam. Direct na de aanranding is er een verdachte aangehouden. De politie zoekt echter wel nog naar getuigen van dit incident en naar één getuige in het bijzonder.

Rond 19.15 uur staat het 24-jarige slachtoffer bij de tramhalte tegenover het Nationaal Monument op tram 14 te wachten. Uit het niets wordt zij door een voor haar onbekende man aangerand. Het slachtoffer schrikt ontzettend, maar het lukt haar toch om 112 te bellen. Ondertussen blijft de verdachte telkens bij haar in de buurt staan. Het slachtoffer loopt weg bij de halte en blijft achter de halte op de stoep staan. De verdachte komt naar haar toe en randt haar nogmaals aan. Hierop gilt het slachtoffer en een jongen komt naar haar toe. Nadat zij vertelt wat er gebeurd is, duwt hij de verdachte bij het slachtoffer weg. De verdachte loopt vervolgens weg, maar het slachtoffer kan hem nog zien en geeft zijn positie door. Agenten komen direct ter plaatse en houden de verdachte staande. Hierop rent hij weg, maar kan al snel worden aangehouden. De verdachte draagt op dat moment onder andere een witte rieten hoed met daarop een zwart lint bij zich.

Laad meer Amsterdam
Reageren niet mogelijk

Bekijk ook

Noord-Holland – Bedreiging op internet ook strafbaar

Op woensdagmiddag hield de politie een 18-jarige jongen uit de gemeente Den Helder aan weg…