Home Noord-Holland Amsterdam Amsterdam – Getuigenoproep ernstige mishandeling Frederiksplein

Amsterdam – Getuigenoproep ernstige mishandeling Frederiksplein

In de nacht van donderdag 26 juli op vrijdag 27 juli vindt op het Frederiksplein een ernstige mishandeling plaats. De politie is op zoek naar een voortvluchtige verdachte en wil tevens in contact komen met getuigen.

Het is rond 00.35 uur als twee mannen voor een horecagelegenheid aan het Frederiksplein worden aangesproken door een man die hen een fles drank wil verkopen. Ondanks het feit dat de mannen aangeven geen interesse te hebben, blijft de verkoper, een 36-jarige man uit Amsterdam, aandringen. Het gesprek wordt onvriendelijk en escaleert wanneer de verkoper dreigende handelingen uit. Er ontstaat een vechtpartij, waarbij er bovendien een tweede verdachte aansluit.

Als gealarmeerde agenten arriveren bij de vechtpartij, blijken de twee bezoekers van de horecagelegenheid te zijn mishandeld. Zij worden later behandeld door ambulance-personeel. De politie houdt de ‘verkoper’, die eveneens gewond raakt bij de vechtpartij, als verdachte aan. De tweede verdachte, die mogelijk gestoken heeft met een mes, weet te ontkomen.   

Laad meer Amsterdam
Reageren niet mogelijk

Bekijk ook

Noord-Holland – Bedreiging op internet ook strafbaar

Op woensdagmiddag hield de politie een 18-jarige jongen uit de gemeente Den Helder aan weg…