Home Noord-Holland Amsterdam Amsterdam – Wie zag de auto’s voor en na de aanslag?

Amsterdam – Wie zag de auto’s voor en na de aanslag?

De voertuigen die betrokken waren bij het inrijden en de brandstichting van het kantorenpand aan de Basisweg op dinsdag 26 juni zijn een Zwarte Audi RS 5 en een Witte Volkwagen Caddy. De politie zoekt getuigen die deze auto’s hebben zien rijden. Beeldmateriaal, bijvoorbeeld van dashcams, kan men uploaden via het tipformulier.

Beide voertuigen rijden dinsdag 26 juni gezamenlijk in de richting Haarlemmerweg over de Burgemeester de Vlugtlaan. Zij slaan linksaf en rijden om 03.50 uur op de Seineweg en komen uit op de Basisweg. Om 03.53 uur rijdt de Volkswagen Caddy tegen het kantoorpand, waarna de bestuurder uitstapt en de auto in brand steekt. Hij rent dan naar een gereedstaande, naar nu blijkt, zwarte Audi A5 RS. Deze rijdt weg in de richting van de A10.

Op woensdag 27 juni 2018 komt – 24 uur later – om 03.54 uur een melding binnen dat op een parkeerplaats op de Noordkaperweg een auto in brand staat. Deze parkeerplaats ligt ter hoogte van de oprit A10 Volendam – Hengelo. Het is de Audi RS 5 waarmee de dader(s) zijn gevlucht. Zowel de Volkswagen Caddy als de Audi RS 5 zijn gestolen en voorzien van valse kentekenplaten.

Laad meer Amsterdam
Reageren niet mogelijk

Bekijk ook

Zaandam – Politie zoekt getuigen dodelijk verkeersongeval

Op vrijdagmorgen omstreeks 10.30 uur vond er een verkeersongeval plaats waarbij een 77-jar…