Home Noord-Holland Amsterdam Amsterdam – Xtc-pillen en geld aangetroffen bij controle spookbewoning

Amsterdam – Xtc-pillen en geld aangetroffen bij controle spookbewoning

De politie heeft donderdag 21 juni 2018 bij een spookburgeractie aan de Jan van Zutphenstraat in Amsterdam Nieuw-West een 55-jarige man aangehouden. In de woning waarin hij verbleef, werd een aanzienlijke hoeveelheid Xtc-pillen en contant geld aangetroffen. In de garagebox troffen agenten nog een tasje met zo’n vijftien eivormige drugscapsules en een nep-vuurwapen aan.

De Amsterdamse politie voert regelmatig met de gemeente Amsterdam controles uit om spookbewoning tegen te gaan. De actie vond plaats in het kader van het RIEC (Regionale Informatie en Expertise Centrum). In het RIEC werken diverse overheidspartners samen om een vuist te maken tegen georganiseerde en ondermijnende criminaliteit. Tijdens de actie hebben handhavers wonen van de gemeente Amsterdam woningen gecontroleerd op woonfraude. Ook heeft de politie onderzoek gedaan en zijn aanwezige personen gecontroleerd. 

Laad meer Amsterdam
Reageren niet mogelijk

Bekijk ook

Amsterdam – Verdachte straatroof Haarlemmersluis aangehouden

Amsterdamse rechercheurs hebben op dinsdag 19 november 2019 een 28-jarige man aangehouden …