Home Noord-Holland Amsterdam Amsterdam – Gezocht – Verdachten overval Kikkensteinstraat gezocht

Amsterdam – Gezocht – Verdachten overval Kikkensteinstraat gezocht

De politie is op zoek naar twee verdachten die woensdagochtend 16 mei een winkel op de Kikkensteinstraat in Amsterdam-Zuidoost hebben overvallen.

Rond 09.40 uur komen twee jongens de winkel binnen lopen en gaan direct naar een kassa toe. Een van de jongens zegt dat de kassière geld moet geven, terwijl de andere jongen haar bedreigd met een groot mes. De jongens stoppen het overhandigde geld vervolgens in een rugzak en slaan daarna op de vlucht. Getuigen zien dat de twee richting de flat Kikkenstein rennen.

De verdachte met het mes ziet er als volgt uit: donkergetinte huidskleur; tussen de 15 en 20 jaar oud; tussen de 1.80 en 1.85 meter lang en een normaal postuur. Hij draagt ten tijde van de overval: een zwarte trainingsbroek; een zwart vest met capuchon; een zwarte sjaal voor zijn gezicht en zwarte handschoenen.

De andere verdachte ziet er als volgt uit: getinte huidskleur (een stuk lichter dan die van zijn medeverdachte), tussen de 15 en 20 jaar oud; tussen de 1.70 en 1.75 meter lang en een normaal postuur. Hij draagt ten tijde van de overval: een zwarte trainingsbroek van Adidas met witte strepen aan de zijkant; een rode trui met capuchon en daar overheen een kort, zwart jack; een zwarte sjaal voor zijn gezicht en witte handschoenen.

Vlak na de overval ziet een getuige twee donker geklede jongens rennen. Zij verdwijnen in de bosjes bij het Krimpertplein en komen vervolgens in andere kleding weer tevoorschijn. Een van de jongens draagt nu een rood met wit trainingsjack en de andere draagt een blauwe trui met lange mouwen. De gedumpte kleding is door de politie in de bosjes aangetroffen en in beslag genomen. Uit onderzoek is gebleken dat deze kleding naar alle waarschijnlijkheid door de twee verdachten tijdens de overval is gedragen.

Het rechercheteam wil graag weten wie deze twee verdachten zijn. Bent u getuige geweest van de overval, maar nog niet met de politie gesproken? Of heeft u andere informatie over de zaak en/of de verdachten? Vul dan het tipformulier in. U kunt uw informatie ook telefonisch doorgeven via de opsporingstiplijn: 0800-6070. Wilt u liever anoniem blijven, bel dan naar Meld Misdaad Anoniem: 0800-7000 of vul geheel anoniem op www.meldmisdaadanoniem.nl het tipformulier in.

Laad meer Amsterdam
Reageren niet mogelijk

Bekijk ook

Zaandam – Politie zoekt getuigen dodelijk verkeersongeval

Op vrijdagmorgen omstreeks 10.30 uur vond er een verkeersongeval plaats waarbij een 77-jar…