Home Noord-Holland Amsterdam Amsterdam – Gezocht – Schietincident Stromarkt

Amsterdam – Gezocht – Schietincident Stromarkt

Op zaterdagavond 19 mei werd een 55-jarige man neergeschoten in hartje centrum bij de Stromarkt.

Op die avond, omstreeks 23.30 uur, ontmoeten 2 mannen elkaar op de kruising van de Spuistraat en het Kattegat. Daarna lopen de 2 mannen via het Kattegat naar de Stromarkt en vanaf de Stromarkt lopen zij de Jeroenensteeg in. Aan het begin van de steeg blijven zij staan. Vervolgens schiet de ene man de andere neer en loopt richting de Singel. Het slachtoffer betreft een 55-jarige Brit.

Op het moment van het incident was het druk met toeristen en bezoekers van een feest. De schutter vlucht via de Singel, Prins Hendrikkade, Martelaarsgracht en Nieuwezijds Voorburgwal weg. Van de schutter zijn camera beelden beschikbaar. Opvallend detail zijn de schoenen van de schutter. Duidelijk is te zien dat de strepen aan de buitenzijde van de schoen donker gekleurd zijn terwijl de strepen aan de binnenzijde licht gekleurd zijn.

Laad meer Amsterdam
Reageren niet mogelijk

Bekijk ook

Zaandam – Politie zoekt getuigen dodelijk verkeersongeval

Op vrijdagmorgen omstreeks 10.30 uur vond er een verkeersongeval plaats waarbij een 77-jar…