Home Noord-Holland Amsterdam Amsterdam – Gezocht – Politie zoekt getuigen na schietincident Stromarkt

Amsterdam – Gezocht – Politie zoekt getuigen na schietincident Stromarkt

De politie in Amsterdam doet uitgebreid onderzoek naar een schietincident op zaterdagavond 19 mei 2018 waarbij een 55-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats zwaargewond raakte. Over de aanleiding van het schietincident is nog niets bekend.

Omstreeks 23.25 uur kwam op de meldkamer van politie de melding binnen dat er zojuist geschoten zou zijn op de Stromarkt, in het centrum van Amsterdam, en er een man op straat in een plas bloed lag. Agenten troffen ter plaatse het slachtoffer aan. Terwijl ambulancepersoneel zich ontfermde over het zwaargewonde slachtoffer, zetten agenten direct de omgeving af en werd een grootscheepse zoektocht naar de verdachte ingesteld.

De vermoedelijke schutter – een man met een zwarte capuchon en spijkerbroek – zou na het schietincident zijn weggelopen over de Singel, in de richting van de Nieuwendijk. Daarna heeft hij vermoedelijk een fietstaxi genomen richting winkelcentrum Magna Plaza aan de Nieuwezijds Voorburgwal.

Laad meer Amsterdam
Reageren niet mogelijk

Bekijk ook

Amsterdam – Man zwaargewond na harde duw

Een 59-jarige Amsterdammer is op zondagmiddag 4 november zwaargewond geraakt nadat hij een…