Home Noord-Holland Amsterdam Amsterdam – Politie ontslaat commissaris

Amsterdam – Politie ontslaat commissaris

De politie heeft vandaag een commissaris uit de Eenheid Amsterdam ontslagen wegens zeer ernstig plichtsverzuim. Hij maakte misbruik van zijn bevoegdheden en deelde vertrouwelijke informatie met derden. Ook bekostigde de commissaris jarenlang en stelselmatig privé-uitgaven met geld van de politie. De politie onderzoekt in het verlengde van deze zaak of meer politiemensen interne regels hebben overtreden.

De politie deed in mei 2016 aangifte van verduistering door de commissaris. Op basis van het rijksrecherche-onderzoek dat volgde en zal leiden tot een strafzaak, stelde de politie ook een intern onderzoek in. Dat is nu afgerond.

Laad meer Amsterdam
Reageren niet mogelijk

Bekijk ook

Zaanstreek – Aangehouden op verdenking van dierenmishandeling

De Landelijke Inspectiedienst Dierenbescherming (LID) riep afgelopen vrijdag de hulp in va…