Home Noord-Holland Amsterdam Amsterdam – Twee Amsterdamse zaken in Opsporing Verzocht

Amsterdam – Twee Amsterdamse zaken in Opsporing Verzocht

Het programma Opsporing Verzocht besteedt dinsdagavond 12 december 2017 opnieuw aandacht aan het schietincident op De Clercqstraat in mei 2015. Daarbij kwam de 25-jarige Youssef El Kahtaoui om het leven. Youssef stopte ter hoogte van een shishalounge voor het stoplicht. Hij stapte uit de auto en werd dodelijk geraakt. Op de plaats delict is DNA van de vermoedelijke schutter aangetroffen.

De tweede Amsterdamse zaak in de uitzending is een overval. Op donderdag 14 september 2017 werd op klaarlichte dag een hardwerkende 56-jarige man met veel geweld overvallen in zijn huis aan de Herman Gorterstraat. Rond 11.15 uur kwamen twee mannen met gele veiligheidshesjes aan de deur bij de woning in Amsterdam-Zuid. De bewoner verwachtte een pakket en opende de deur. De vermeende koeriers bleken woningovervallers en overmeesterden de man. Ze bedreigden hem met een vuurwapen en sloegen hem daarmee. Daarna bonden ze hem vast en doorzochten het huis. Ze namen onder andere sieraden, horloges en een voor de deur geparkeerde grijskleurige Maserati mee. Dat voertuig werd later achtergelaten op de Pieter Postsingel in Amsterdam-West. Het slachtoffer raakte gewond en een ambulance bracht hem naar het ziekenhuis.

Laad meer Amsterdam
Reageren niet mogelijk

Bekijk ook

Amsterdam – Update explosie Johan Huizingalaan: vermoedelijk vluchtvoertuig aangetroffen

De politie heeft vermoedelijk de motorscooter gevonden die in de nacht van dinsdag op woen…