Home Noord-Holland Amsterdam Amsterdam – Gezocht – Woningoverval Herman Gorterstraat

Amsterdam – Gezocht – Woningoverval Herman Gorterstraat

De politie doet uitgebreid onderzoek naar een zeer gewelddadige woningoverval en heeft meerdere vragen aan het publiek.

Op donderdag 14 september is een 56-jarige man rond 11.15 uur thuis aan het werk in zijn woning aan de Herman Gorterstraat in Amsterdam-Zuid als de bel gaat. De man verwacht een pakket, dus hij is niet verrast wanneer hij twee mannen voor de deur ziet staan. Zodra hij de deur opent wordt hij echter meteen overmeesterd door het tweetal. De man wordt bedreigd met een vuurwapen, vastgebonden en zwaar mishandeld. De twee mannen doorzoeken het huis en daar nemen ze de tijd voor. Er wordt een koffer van het slachtoffer gebruikt om allerlei waardevolle en persoonlijke spullen zoals sieraden, tassen en merkkleding in te stoppen. Na ongeveer 40 minuten verlaten de twee mannen de woning. Ze gaan er vandoor in de auto van het slachtoffer, een grijze Maserati, type Quattroporte uit 2012, met een Italiaans kenteken. Het slachtoffer blijft zwaargewond achter. Na ongeveer een uur lukt het hem om hulp in te schakelen. Hij wordt naar het ziekenhuis vervoerd waar blijkt dat hij onder meer een gebroken neus, een gescheurde wervel en snijwonden heeft.

 

Van de daders is bekend dat zij zeer vermoedelijk richting de Herman Gorterstraat zijn gekomen met een scooter. Het gaat waarschijnlijk om een Piaggo Vespa Sprint, in de kleur matzwart en voorzien van een windscherm. De mannen droegen opvallende reflecterende gele hesjes, vermoedelijk om zich voor te kunnen doen als pakketbezorgers. Zij hebben de woning rond 11.55 uur verlaten, met een zwarte rolkoffer van het merk Victorinox. Met de auto van het slachtoffer zijn de mannen naar de Pieter Postsingel in Amsterdam-West gereden. Daar hebben ze Maserati achtergelaten. De koffer hebben ze meegenomen. De auto is diezelfde middag door de recherche aangetroffen. Uiteraard is uitgebreid forensisch onderzoek verricht in zowel de woning als de auto. De aangetroffen sporen liggen op dit moment voor onderzoek bij het NFI.

 

De recherche heeft al met meerdere getuigen gesproken, maar heeft nog de volgende vragen aan het publiek:

 

  • Wie heeft de twee overvallers mogelijk gezien in de omgeving van de Herman Gorterstraat op donderdag 14 september?

 

  • Wie heeft de twee mannen mogelijk gezien in combinatie met de Maserati met het Italiaanse kenteken?

 

  • Wie heeft op donderdag 14 september aan het begin van de middag de twee mannen gezien met de rolkoffer van het merk Victorinox of wie heeft de koffer ergens gezien?

 

  • Er is een aanzienlijke hoeveelheid sieraden van het slachtoffer meegenomen. Mogelijk zijn deze sieraden ergens aangeboden of heeft iemand ze sinds 14 september in bezit. Wie heeft daar informatie over?

 

Informatie kan worden doorgegeven via de Opsporingstiplijn op 0800-6070. Wilt u liever anoniem contact opnemen? Dat kan via 0800-7000. 

Laad meer Amsterdam
Reageren niet mogelijk

Bekijk ook

Here We Go Again, de Nederlandse premiere van Mamma Mia!

Zing, dans, lach en word opnieuw verliefd met het feel-good film event van deze zomer: MAM…