Home Noord-Holland Amsterdam Amsterdam – Gezocht – Mislukte ramkraak Spaklerweg

Amsterdam – Gezocht – Mislukte ramkraak Spaklerweg

Op de vroege ochtend van 29 augustus is er door zes mannen een mislukte ramkraak gepleegd op een vestiging van KPN aan de Spaklerweg. Bij de ramkraak is een gestolen Range Rover gebruikt.

De sleutel van deze gestolen auto blijkt op de avond van 28 augustus, de avond voor de ramkraak, te zijn gestolen bij een woninginbraak aan de Amsteldijk. Bij de inbraak werden ook twee damesfietsen gestolen. De auto is dezelfde avond weggenomen van de St. Willibrordusstraat.

Op camerabeelden van de avond van de autodiefstal is te zien dat er eerst een auto de straat in komt rijden die even blijft staan. Vermoedelijk is het een Ford Focus en het onderzoeksteam houdt er rekening mee dat deze auto mogelijk bij de zaak betrokken is. Dit is echter niet zeker.

Korte tijd later loopt vanuit de richting van de kruising met de Amsteldijk een man naar de Range Rover en hij stapt, waarschijnlijk met gebruikmaking van de eerder gestolen autosleutel, in de auto. Hij krijgt de Range Rover echter niet aan de praat omdat hij waarschijnlijk niet weet hoe de auto werkt.  Er stopt een zwarte Volkswagen Polo in de straat en de klungelige autodief krijgt hulp van een mededader. Uiteindelijk wordt de Range Rover weggereden. Onderzoek heeft duidelijk gemaakt dat de auto later die avond in Hoorn is geweest.

Uren later, op de vroege ochtend van 29 augustus komt de Range Rover weer in beeld op de Spaklerweg. Rond 04.45 uur wordt de auto geparkeerd door vier mannen bij de KPN-vestiging. Het viertal stapt uit en loopt weg in de richting van metrostation Van der Madeweg. Een man op een scooter voegt zich bij hen. De vier mannen en de persoon op de scooter komen na ongeveer 30 minuten weer in beeld. Nu vergezeld door nog een persoon op een scooter. In totaal zijn ze met zijn zessen.

De Range Rover wordt gestart en met de achterkant van de auto wordt door de bestuurder tot tweemaal toe ingereden op het pand van KPN. De vijf mannen die toekijken, gaan het pand binnen, maar stuiten op een teleurstelling. Het pand blijkt te voorzien van een dubbel rolluik waardoor het niet lukt om binnen te komen. De zes daders slaan vervolgens snel op de vlucht op twee scooters in de richting van metrostation Van der Madeweg. De schade aan het pand is groot.

Als politiemensen een melding krijgen van de ramkraak, zien zij op de kruising Middenweg-Van het Hofflaan drie mannen op een scooter rijden. Zodra ze zien dat de bestuurder de lichten van de scooter dooft, wordt de achtervolging ingezet door de agenten. De bestuurder weet de scooter niet onder controle te houden tijdens de vlucht, waardoor ze ten val komen. De drie mannen op de scooter gaan er rennend vandoor. De scooter blijkt later van diefstal afkomstig te zijn.

Laad meer Amsterdam
Reageren niet mogelijk

Bekijk ook

Amsterdam – Bijna twee ton aangetroffen bij controle spookbewoning in Osdorp

De politie heeft woensdag 18 juli 2018 bij een spookburgeractie aan Ruimzicht in Amsterdam…