Home Noord-Holland Amsterdam Amsterdam – Gezocht – Nieuwe beelden en beloningen in de zaak van Haydar Zengin en Zeynel Er

Amsterdam – Gezocht – Nieuwe beelden en beloningen in de zaak van Haydar Zengin en Zeynel Er

Haydar Zengin werd op 15 oktober 2015 gedood, 11 november 2015 werd er op Zeynel Er geschoten maar hij overleefde. In juni vorig jaar werd Zeynel Er wel doodgeschoten. Die daders zijn gepakt. De nieuwe bewakingsbeelden geven hopelijk meer aanwijzingen over de daders van de moord op Zengin en eerste aanslag op Zeynel Er. Er zijn twee beloningen uitgeloofd voor tips die tot een oplossing leiden in de eerste twee zaken.

Op donderdagmiddag 15 oktober 2015 wordt Haydar Zengin (37) tijdens zijn werk neergeschoten in de Derkinderenstraat in Amsterdam-West. De politie houdt er - bijna twee jaar na de moord – nog steeds rekening mee dat de dood van Haydar een vergissing is geweest en dat de daders hem hebben aangezien voor zijn baas Zeynel Er. We denken dat er mensen zijn die ons daar meer over kunnen vertellen. Daarom heeft het Openbaar Ministerie besloten om 20 duizend euro beloning uit te loven voor de gouden tip die leidt tot de oplossing van deze moord. 
Drie verschillende getuigen die de verdachte goed hebben gezien, hebben onafhankelijk van elkaar ieder een compositietekening laten maken. De vermoedelijke schutter zou een lengte hebben van zo’n 1.75-1.80 m, hij zou zeer lichtgetint tot blank zijn en hij had toen een (lichtgekleurde) stoppelbaard. Alle getuigen noemen specifiek zijn donkere muts. (Her)kent u de verdachte?

De politie is overigens nog steeds op zoek naar de bestuurder van een Renault Twingo. De auto lijkt op de foto oranje, maar in werkelijkheid is de auto rood of bordeauxrood. Deze man stond ten tijde van de moord op Zengin wat in zijn auto te rommelen schuin voor het kantoor op de Derkinderenstraat. Hij is een licht getinte man, is kaal en draagt op de beelden een grijze sweater, een zwarte trainingsbroek met witte strepen erop. En hij heeft een zwart tasje om zijn nek. De politie komt graag met hem in contact, omdat hij mogelijk tijdens het uitladen iets gezien of gehoord heeft wat van belang kan zijn voor het onderzoek. Bent of (her)kent u deze getuige?

Ook is de politie op zoek naar de bestuurder van een zwarte BMW X6 die voor het kantoor van Haydar Zengin langsrijdt. Achter het stuur zit een blanke man met een stevig postuur en hij had destijds in oktober 2015 kort opgeschoren haar. Opvallend is dat zijn linkerarm volledig is getatoeëerd. Hij draagt een grijze polo van mogelijk het merk Lacoste en een zwart schoudertasje. De politie wil graag dat deze man zich meldt of wellicht dat iemand een vermoeden heeft wie hij is. Bent of (her)kent u deze getuige?

Afgelopen 14 juni 2016 wordt Zeynel Er (50) iets voor 18.00 uur op de hoek van de Gieterijstraat/Rooseveltstraat in Leiden met meerdere schoten uit een automatisch wapen geliquideerd. Het is niet de eerste keer dat Zeynel doelwit is van een aanslag. Op 11 november 2015 overleeft hij een aanslag in een kantoorpand aan de Amsterdamse Derkinderenstraat. Op 21 juli 2016 zijn een 34-jarige Zaandammer en een 23-jarige man uit Purmerend aangehouden. Zij zitten nog altijd vast en worden verdacht van betrokkenheid bij de dood van Zeynel Er. Maar de dader of daders van de eerdere aanslag op Zeynel Er zijn nog altijd niet aangehouden. Daarom heeft het Openbaar Ministerie 15 duizend euro beloning uitgeloofd voor de tip die leidt tot de aanhouding en vervolging van die dader of daders. Heeft u meer informatie over de dader(s)?

Eerdere uitzending Opsporing Verzocht:
 https://www.youtube.com/watch?v=XGJO3NZXiIg

compositieTwingobmw

 

 

Laad meer Amsterdam
Reageren niet mogelijk

Bekijk ook

Here We Go Again, de Nederlandse premiere van Mamma Mia!

Zing, dans, lach en word opnieuw verliefd met het feel-good film event van deze zomer: MAM…