Home Noord-Holland Amsterdam Verdachte dodelijk steekincident metro Amsterdam langer vast

Verdachte dodelijk steekincident metro Amsterdam langer vast

De 27-jarige man uit Amsterdam die ervan wordt verdacht op donderdag 27 juli 2017 in een volle metro in Amsterdam een 38-jarige man te hebben doodgestoken, blijft langer vastzitten. De man stond vandaag tijdens een pro formazitting voor de Amsterdamse rechtbank.

Behalve van moord of doodslag wordt de man ook verdacht van mishandeling van een verpleegkundige in juni van dit jaar. Deze laatste verdenking zal later aan de tenlastelegging worden toegevoegd.

Op het moment van de dodelijke steekpartij was de man als patiënt opgenomen op de psychiatrische afdeling van het Academisch Medisch Centrum (AMC) in Amsterdam. Hij was daar opgenomen in het kader van een civiele machtiging in het kader van de Wet bijzondere opnemingen in psychiatrische ziekenhuizen (BOPZ).

De man zal volgende maand ter observatie in het Pieter Baan Centrum worden opgenomen om te kunnen vaststellen of hij aan een stoornis lijdt. Ook zal gekeken worden naar zijn toerekeningsvatbaarheid en naar de mate van het eventuele recidivegevaar.

Laad meer Amsterdam
Reageren niet mogelijk

Bekijk ook

Haarlem – Geen verlichting en grote hoeveelheid drank op

Maar liefst 1220 ug/l blies een 25-jarige Haarlemse vrijdagavond rond 23.45 uur op het pol…