Home Noord-Holland Amsterdam Amsterdam – Gezocht – Poging inbraak supermarkt

Amsterdam – Gezocht – Poging inbraak supermarkt

De politie is op zoek naar twee mannen die verdacht worden van een poging inbraak bij een supermarkt aan de IJdoornlaan.

In de nacht van 15 op 16 juni zijn in ieder geval drie personen betrokken bij een poging inbraak bij een supermarkt aan de IJdoornlaan. Op camerabeelden is te zien hoe een Nissan Qashqai voor de winkel langs rijdt, even later weer terugkomt, stopt en de lichten dooft. Er komen nog twee personen aanlopen en ze halen een lichtkleurige tas uit de Nissan. Vervolgens is te zien dat twee personen de entree van de winkel forceren. Binnen is te zien hoe de beide daders proberen om het rolluik van de servicebalie open te breken, maar dit mislukt. De twee mannen druipen af, leggen de tas terug in de auto en rennen weg. De bestuurder rijdt hierna weg met de Nissan.

 

De auto komt opnieuw in beeld in de nacht van 1 op 2 juli, als er een ramkraak plaatsvindt aan het Mosveld. Van die zaak zijn op dit moment geen beelden beschikbaar, maar dankzij de aanhouding van vermoedelijk de bestuurder van de Nissan, weet de recherche inmiddels dat dit waarschijnlijk dezelfde persoon is die de Nissan bestuurde tijdens de poging inbraak aan de IJdoornlaan. De Nissan blijkt op 15 juni te zijn gestolen in Amsterdam-Noord.

 

De politie wil graag weten wie de twee mannen zijn die betrokken zijn bij de inbraak bij de supermarkt aan de IJdoornlaan. Ook komt het onderzoeksteam graag in contact met mensen die mogelijk meer informatie hebben over ramkraak aan het Mosveld. Informatie kan worden doorgegeven via het onderstaande tipformulier. Bellen kan ook via de Opsporingstiplijn op: 0800-6070 of anoniem op: 0800-7000

Laad meer Amsterdam
Reageren niet mogelijk

Bekijk ook

Zaandam – Getuigen gezocht van vechtpartij in het Veldpark Zaandam

De politie is op zoek naar getuigen van een vechtpartij afgelopen zaterdag rond 16.30 in h…