Home Noord-Holland Amsterdam Afscheidsbijeenkomst burgemeester Van der Laan

Afscheidsbijeenkomst burgemeester Van der Laan

Vandaag begint om 13.00 uur in Het Concertgebouw de besloten afscheidsbijeenkomst van burgemeester Eberhard van der Laan. Hierbij zijn naar verwachting 1.000 familieleden, vrienden, collega’s en andere relaties  aanwezig.

Voorafgaand aan de bijeenkomst (12.50 uur) luiden de klokken in de Amsterdamse torens. Om 13.00 uur staat het openbaar vervoer een minuut stil.

Sprekers en muziek

Tijdens de bijeenkomst spreken zijn familie en een aantal vrienden, waaronder historicus Geert Mak en minister-president Mark Rutte. Wende Snijders, Acda en de Munnik, Trio Bier en enkele leden van het Concertgebouw Orkest verzorgen de muziek.

Begrafenis

Na de bijeenkomst wordt de burgemeester in het bijzijn van zijn familie begraven.

Publiek afscheid van burgemeester Van der Laan in Het Concertgebouw

Vrijdag 13 oktober, was voor iedereen gelegenheid om afscheid te nemen van burgemeester Van der Laan. In Het Concertgebouw kon langs de kist gelopen worden om de burgemeester een laatste groet te brengen. Ook was er de gelegenheid om een condoleance achter te laten.

De kist

De burgemeester lag in een gesloten kist. Deze sobere en simpel vormgegeven kist is bijzonder door het gebruikte eikenhout, dat afkomstig is uit het Vondelpark. Aan het hoofd- en voeteneinde zijn drie Amsterdamse kruizen opgelegd in eikenhout.

Amsterdamse erewachten

Gedurende de dag waren er verschillende Amsterdammers die, in tweetallen, wacht hielden bij de kist van burgemeester Van der Laan.  Er was een erewacht van Amsterdamse veteranen, de politie Amsterdam-Amstelland, daklozen, gemeentehandhavers en Nachtvlinders Dolly Bellefleur en Jennifer Hopelezz.

Openbaar Vervoer 1 minuut stil

Op zaterdag 14 oktober staan om 13.00 uur alle bussen, metro’s, trams en veren in Amsterdam één minuut stil. De minuut OV-stilte is een initiatief vanuit vervoerbedrijf GVB, ook vervoerbedrijf EBS doet mee.

De brandweerauto’s en politievoertuigen in Amsterdam worden op vrijdag en zaterdag voorzien van een rouwlint.

Condoleances

U kunt het condoleanceregister ondertekenen op het stadhuis of bij één van de Stadsloketten van de gemeente Amsterdam. De Stadsloketten zijn van maandag t/m vrijdag geopend van 8.00 tot 20.00 uur.

Ook kunt u een condoleance achterlaten bij:

  • Het Stadsarchief, vrijdag 13 oktober van 10.00 tot 17.00 uur en zaterdag 14 oktober van 12.00 tot 17.00 uur
  • Informatiecentrum Amsterdam Zuidas, Strawinskylaan 59, vrijdag 13 oktober van 9.00 tot 17.00 uur
Laad meer Amsterdam
Reageren niet mogelijk

Bekijk ook

Amsterdam – Bijna twee ton aangetroffen bij controle spookbewoning in Osdorp

De politie heeft woensdag 18 juli 2018 bij een spookburgeractie aan Ruimzicht in Amsterdam…