Home Noord-Holland Amsterdam Amsterdam – Twee aanhoudingen bij integrale verkeerscontroles

Amsterdam – Twee aanhoudingen bij integrale verkeerscontroles

Tijdens twee integrale verkeersacties in Amsterdam zijn op dinsdag 10 oktober tientallen controles uitgevoerd. De controles vallen onder een internationale Trivium-actie, die is gericht op het tegengaan van mobiele bendes die Europa doorreizen met het doel zo veel mogelijk vermogensdelicten te plegen. De Amsterdamse acties vonden plaats op twee verschillende locaties. Er zijn twee aanhoudingen verricht en verschillende boetes uitgeschreven.

Aan het begin van de middag werden controles uitgevoerd aan de Prins Hendrikkade. Hierbij zijn 10 voertuigen en 16 personen gecontroleerd. Eén persoon is aangehouden voor rijden onder invloed. Het gaat hier om een 32-jarige man uit Amsterdam, hij heeft een rijverbod gekregen voor 24-uur. Ook zijn enkele bonnen uitgeschreven voor verkeersovertredingen, zoals rijden door rood en het negeren van een rood kruis.

Aan het begin van de avond verplaatste de controle zich naar het Prins Bernhardplein in Amsterdam Oost. Hier zijn 12 voertuigen en 20 personen gecontroleerd. Eén persoon is aangehouden. Het betrof hier een 37-jarige man die ongewenst vreemdeling is en ook een klein stroomstootwapen bij zich had. Een ander persoon, een man van 31 jaar uit Amsterdam, heeft een boete gehad voor het bezit van een mes. Daarnaast zijn 13 bonnen uitgeschreven aan fietsers die zonder verlichting reden. 

Laad meer Amsterdam
Reageren niet mogelijk

Bekijk ook

Amsterdam – Politie onderzoekt vermoedelijke poging inbraak bij station Muiderpoort

De politie is een uitgebreid onderzoek gestart naar een vermoedelijke poging inbraak bij e…