Home Noord-Holland Amsterdam Amsterdam – Twee aanhoudingen na melding vuurwapenbezit (update)

Amsterdam – Twee aanhoudingen na melding vuurwapenbezit (update)

Twee mannen in de leeftijd van 48 en 21 jaar zijn maandagmiddag aangehouden, nadat een melding was binnengekomen dat zij mogelijk in het bezit waren van een vuurwapen. Voorafgaand aan de aanhouding is een waarschuwingsschot gelost. Bij de mannen is geen vuurwapen aangetroffen.

Rond 16.25 uur kreeg de politie een melding dat twee mannen in de metro richting Centraal Station in het bezit waren van een vuurwapen. Politieagenten zagen de mannen op het Stationsplein lopen en hebben deze aangehouden. Voorafgaand aan de aanhouding is een waarschuwingsschot gelost.

Bij nader onderzoek is bij de mannen geen vuurwapen aangetroffen. De mannen, zonder vaste woon- of verblijfplaats zijn wel bekenden van de politie en hebben zich allebei in het verleden schuldig gemaakt aan diverse misdrijven en overtredingen, waaronder de 48-jarige voor wapenbezit.

Intern vindt een onderzoek plaats naar de omstandigheden waaronder het waarschuwingsschot is gelost. Dit is een standaard procedure.

In de update is de leeftijd toegevoegd van de 2e verdachte en de specifiactie van het verleden van de aangehoudenen.

Laad meer Amsterdam
Reageren niet mogelijk

Bekijk ook

Alkmaar – Politie zoekt getuigen zware mishandeling

De politie is op zoek naar getuigen van een mishandeling die in de nacht van vrijdag op za…