Home Noord-Holland Amsterdam Kamervoorzitter Arib houdt Abel Herzberglezing in Amsterdam

Kamervoorzitter Arib houdt Abel Herzberglezing in Amsterdam

De Abel Herzberglezing is zondag 17 september live te volgen via de website van De Rode Hoed.

De rode draad van Aribs lezing bestaat uit haar persoonlijke ervaringen als migrant, afkomstig uit een dictatuur, én haar inzichten vanuit haar dagelijkse praktijk als Kamervoorzitter. Cultureel centrum De Rode Hoed en dagblad Trouw organiseren de Abel Herzberglezing sinds 1990 ter nagedachtenis van advocaat, procureur, toneel- en (kroniek)schrijver en essayist Abel Herzberg (Amsterdam, 1893-1989).

Clayde Menso van De Rode Hoed legt uit waarom de Kamervoorzitter is gevraagd om dit jaar de Abel Herzberglezing te houden: “Khadija Arib heeft een indrukwekkende maatschappelijke carrière opgebouwd en speelt als voorzitter van de Tweede Kamer een cruciale rol in onze parlementaire democratie. Ze slaagt erin om in het huidige gepolariseerde politieke klimaat boven de partijen te staan en heeft respect afgedwongen als een uitmuntende Kamervoorzitter. Ook de nieuwe rol van de Kamervoorzitter bij de kabinetsformatie vervult ze met verve. We zijn buitengewoon benieuwd hoe Khadija Arib met haar geschiedenis en staat van dienst aankijkt tegen thema’s als identiteit, nationaliteit en migratie.”

Laad meer Amsterdam
Reageren niet mogelijk

Bekijk ook

Here We Go Again, de Nederlandse premiere van Mamma Mia!

Zing, dans, lach en word opnieuw verliefd met het feel-good film event van deze zomer: MAM…