Home Noord-Holland Amsterdam 25 jaar celstraf geëist voor keiharde afrekening bij dancefeest in Amsterdam

25 jaar celstraf geëist voor keiharde afrekening bij dancefeest in Amsterdam

Tegen een 35-jarige man heeft het OM een gevangenisstraf geëist van 25 jaar voor het doodschieten van een 26-jarige Amsterdammer. Het incident vond plaats op 26 mei 2013 tijdens een dancefeest in het Scheepvaartmuseum in Amsterdam.

De verdachte heeft volgens het OM de 26-jarige Amsterdammer midden in het feestgedruis en tussen de bezoekers van het dancefeest doodgeschoten. Dat rekent het OM de man zwaar aan. Ook speelt het strafblad van de verdachte mee bij de hoogte van de strafeis. Hij is in het verleden onder meer veroordeeld voor een poging moord en poging doodslag en voor gijzeling en diefstal.

De verdachte heeft volgens het OM de 26-jarige Amsterdammer midden in het feestgedruis en tussen de bezoekers van het dancefeest doodgeschoten. Dat rekent het OM de man zwaar aan. Ook speelt het strafblad van de verdachte mee bij de hoogte van de strafeis. Hij is in het verleden onder meer veroordeeld voor een poging moord en poging doodslag en voor gijzeling en diefstal.

Het slachtoffer zou bij een ruzie op het dancefeest zijn doodgeschoten door de verdachte. Het OM gaat echter uit van een vooropgezet plan om het slachtoffer te doden. De ruzie op het feest zou zijn gespeeld om een liquidatie te verbloemen. Volgens het OM gaat het om een afrekening binnen het criminele circuit.

Van het de schietpartij zijn geen camerabeelden. Een beveiliger op het feest heeft het incident deels zien gebeuren. Hij heeft een man, die hij later op camerabeelden herkende als de verdachte, twee keer op het slachtoffer zien schieten nadat hij al op de grond lag. Eén van de schoten trof het slachtoffer in het hoofd.

De liquidatie van de 26-jarige Amsterdammer lijkt een verband te hebben met andere liquidaties die sinds 2012 in vooral Amsterdammer zijn gepleegd. Het slachtoffer en de man waarmee hij ruzie had, zouden een rol hebben gespeeld in een conflict binnen de Amsterdamse onderwereld. In dit conflict zou sprake zijn van twee rivaliserende partijen waarbij het slachtoffer bij de ene partij hoorde en de verdachte bij de andere partij.

De rechtbank doet over twee weken uitspraak.

Laad meer Amsterdam
Reageren niet mogelijk

Bekijk ook

Haarlem – Geen verlichting en grote hoeveelheid drank op

Maar liefst 1220 ug/l blies een 25-jarige Haarlemse vrijdagavond rond 23.45 uur op het pol…